Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС пройшли пожежні навчання
AA

На Южно-Українській АЕС пройшли пожежні навчання

 11 квітня 2014 року на ЮУАЕС пройшли тактико-спеціальні  навчання з ліквідації умовної пожежі. Тренування було організоване на території пускорезервної котельні (ПРК) цеху теплопостачання та підземних комунікацій. Відповідно до тактичного задуму, УМОВНУ пожежу, причиною якої стало УМОВНЕ коротке замикання, було зафіксовано  на кабельному напівповерсі триповерхової будівлі ПРК. Площа УМОВНОГО займання склала 60 м2.

До проведення навчань було залучено 5 одиниць спеціальної пожежної техніки. У практичному відпрацюванні навичок боротьби з вогнем брав участь особовий склад двох пожежних частин, що входять до Южноукраїнського державного пожежно-рятувального загону (1ДПРЗ), і персонал АЕС.

Головне завдання тренування - відпрацювання прийомів і методів роботи зі спецтехнікою, а також взаємодії особового складу та служб 1ДПРЗ з об'єктовим штабом пожежегасіння та персоналом АЕС на випадок виникнення пожежі.

Тактико-спеціальні навчання - планові заходи. Відповідно до розробленого графіка, державний пожежно-рятувальний загін проводить їх щокварталу. Тренування 11 квітня вирізнялося тим, що цього разу пожежники не просто відпрацьовували тактику та навички боротьби з вогнем, а й проходили перевірку.

У якості перевіряючого на навчаннях був присутній заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України в Миколаївській області Михайло Гриб. Коментуючи перебіг тренування, він зазначив, що основною особливістю навчань було гасіння кабельних трас, які знаходилися під напругою. Роботою пожежників перевіряючий лишився задоволеним: "Рівень їхньої підготовки досить високий. Люди знають свою справу. Дотримуючись усіх необхідних заходів безпеки, вони успішно впоралися з поставленим завданням". Особливо М. Гриб відзначив якісну взаємодію пожежників і персоналу АЕС, великою мірою завдяки якій вдалося вкластися у відведений норматив локалізації та гасіння  цієї УМОВНОЇ пожежі - 10 хвилин.  Загальна оцінка, яку заступник начальника Головного управління ДСНС України в Миколаївській області з реагування на надзвичайні ситуації дав учасникам навчань, - добре.

 

 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...