Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Аналіз медичного забезпечення мешканців міста Южноукраїнська, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи
AA

Аналіз медичного забезпечення мешканців міста Южноукраїнська, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

З метою покращення надання допомоги населенню м. Южноукраїнська, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 31.03.2014 р. проведено оперативну нараду на тему: «Аналіз медичного забезпечення мешканців міста Южноукраїнська, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

В місті Южноукраїнську на 01.01.2013 р. проживає 992 «чорнобильця», що складає 2,4 % населення міста і 16,0 % всіх «чорнобильців», зареєстрованих в Миколаївській області. На Україні переважають проживаючі на радіаційно забруднених територіях - 61,8 %, ліквідаторів – 9,6 %, евакуйованих – 2,2 %.

Особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС підлягають щорічному медичному огляду в об’ємі, передбаченому наказом МОЗ України № 728 від 27.08.2010 р. Дитяче населення міста обстежують в процесі профілактичних медичних оглядів дитячих дошкільних закладів і шкіл.

Стабільні показники охоплення профілактичними медичними оглядами осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в останні роки вони складають 98 %. Оглянуто в 2013 р. осіб, які підлягали огляду - 98,6 % , по Миколаївській обл.. - 99,6 %, по Україні - 96,6%

Лікування і оздоровлення «чорнобильців» проводиться в поліклініці і стаціонарі СМСЧ № 2, в інших лікувальних закладах і реабілітаційних центрах.

На стаціонарне лікування направляються всі, хто потребує лікування, відмов немає. В 2012 р. було виділено кошти з державного бюджету для стаціонарного лікування «чорнобильців», насамперед 1 категорії, всього з цієї групи в 2013 році проліковано 10 чоловік на суму 18630,55 грн.

В відповідності з законодавством України, особи, які постраждали від аварії на ЧАЕС при амбулаторному лікування лікарськими препаратами забезпечуються безкоштовно. В 2013 р. на ці цілі виділено 147000 грн, що складає 148,19 грн на 1 людину. Санаторно-курортне лікування «чорнобильців» здійснюється по путівкам, які виділяє підприємство, а також управліннями по надзвичайним ситуаціям і соціального захисту населення. За 2013 р. оздоровлено 168 чоловік (16,9 %), по Миколаївській області 8,6 %, по Україні 7,1 %.

В стоматологічному відділенні СМСЧ № 2 проводиться безкоштовне зубопротезування «чорнобильців».

В 2013 році за ініціативою міського голови Квасневського Є.А. проведено ремонт та обладнано 2-х місну палату для «чорнобильців» на базі терапевтичного відділення СМСЧ № 2. На ці цілі з міського бюджету виділені кошти в сумі 14064 грн.

Шановні Южноукраїнці, проходьте профілактичні медичні огляди і флюорографію. Пам’ятайте – регулярні медичні огляди дозволяють виявити та розпочати своєчасне лікування більшості хвороб.

З усіма питаннями щодо медичного забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ви можете звернутись до відповідальних осіб: Шикерської В.Л. – заст.. начальника з медичної частини, т. 4-63-36; Смілянської Н.М. – завідувача жіночої консультації, т. 4-63-55; Качуровської Ж.Д. – завідуюча дитячою поліклінікою, т. 4-64-33; Ільїнський О.Ю. – завідуючий поліклінікою для дорослих, т. 2-44-24. 

Читайте також

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

На теперішній час наша громада знаходиться в межах встановлених граничних лімітів споживання електро...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Шановні голови ОСББ та управителі! Якщо є нагальна потреба у завезенні піску в пісочниці на дитяч...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 16.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 16 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...