Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До 70-річниці визволення Миколаївської області від фашистських загарбників
AA

До 70-річниці визволення Миколаївської області від фашистських загарбників

21 березня в палаці культури «Енергетик» проведено урочистості та святковий концерт до 70-річчя визволення Миколаївської області від фашистських загарбників та обласний етап Всеукраїнської естафети «Слава визволителям України». Передача Всеукраїнської естафети пам’яті  «Слава визволителям України» - це не просто данина традиціям, це – передусім, непорушний та нерозривний зв'язок поколінь. На святковий концерт було запрошено як ветеранів, представників виконавчих органів ради, організацій, підприємств, так і молоде покоління  - учнів міських шкіл.

У рамках проведення естафети делегація Арбузинського району  передала місту Южноукраїнську символи - книгу пам’яті та прапор. У свою чергу місто Южноукраїнськ 23 березня передав ці символи Жовтневому району Миколаївської області.

У кінці заходу, для вшанування пам’яті наших земляків та загиблих воїнів на берегах Південного Бугу під час історичної переправи, ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, жителів та гостей міста Южноукраїнська було запрошено покласти квіти до вічного вогню меморіального комплексу воїнам-визволителям, та пам’ятного знаку на горі Пугач.

Після урочистостей у  виставковій залі музейного комплексу міста «Козацької слави та військової техніки» відбулося офіційне відкриття експозиції  «Миколаївщина у вогні», присвяченої 70-річчю визволення Миколаївської області від фашистських загарбників.

До уваги відвідувачів презентовано нові експонати - демілітаризовані зразки бойової техніки, що, з нагоди цієї знаменної дати, передано управлінням культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації для постійного експонування в музеї міста Южноукраїнська.

Гості та мешканці міста мають змогу познайомитись з виставкою фотокопій світлин та історичних документів часів Великої Вітчизняної війни 1941-45 років, що розповідають про період окупації та визволення Миколаївщини 1941 – 1944 років. Прикрасою виставкової зали став триптих южноукраїнського художника Сергія Колпакова «Форсування Південного Бугу».

Виставка триватиме до 25 квітня 2014 року, запрошуємо всіх охочих ознайомитися з нею.

Чекаємо на вас щодня, крім суботи та неділі, з 8:00 до 17:00

 за адресою:  вул. Набережна енергетиків, 12-а

тел  для довідок та замовлення екскурсій: (05136) 2-12-17


У комунальному закладі «Міська бібліотека для дорослих» (вул. Дружби народів, 52) оформлено виставку-спогад на тему: «Дорогами війни», яка присвячена 70-річчю визволення Миколаївської області від фашистських загарбників. 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...