Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбувся міський турнір «П`ятнашки»
AA

Відбувся міський турнір «П`ятнашки»

 21  березня о 10.00  на базі ЦРД «Гармонія» вперше в місті Южноукраїнську проведено щорічний міський турнір «П’ятнашки», з метою розвитку просторового і логічного  мислення, моторики, пам’яті, швидкості реакції, інтелектуального розвитку, забезпечення соціальної значущості: сприяння профілактиці ігроманії, негативних звичок, підвищення  стресостійкості, виховання цілеспрямованості, наполегливості, волі до перемоги.

Захід проведено  серед вихованців старших груп  дошкільних навчальних закладів та учнів перших  класів загальноосвітніх шкіл міста.

Турнір відбувся  у рамках наступності та перспективності у роботі дошкільної та початкової ланок освіти.

Організаторами заходу є міська громадська організація «Южноукраїнський альянс спідкубінгу», управління освіти, міський методичний кабінет та ЦРД «Гармонія».

Основним  завданням  турніру було,  звернути увагу батьків та  громадськості до проблем розвитку та зайнятості дітей, вдосконалювати уміння користуватися комп’ютером, мережею Інтернет,  виявити  обдарованих та творчих  дітей та надавати їм можливості для самовираження.

Турнір «П’ятнашки»  проводився  за наступними номінаціями: настільна гра та гра он-лайн на комп’ютері  «Віртуоз», «Приз глядацьких симпатій», «Самий юний переможець».

Організація заходу відбувалася  за наступними правилами: відбірковий та півфінальний тур проводився на рівні дошкільного навчального закладку та  школи. Для визначення кращого часового результату  кожен учасник повинен був зібрати п’ятнашки або зіграти в он-лайні три рази; за підсумком трьох результатів вираховувався середній результат. Це час який використано для визначення переможців, які потрапляли до півфіналу. До фіналу потрапили переможці, які показали найкращий результат у півфіналі. Чемпіон визначався  із учасників фіналу шляхом визначення найкращого результату, як середньоарифметичного за трьома спробами. Фінальний тур проведено  на базі ЦРД «Гармонія».

На фінальній грі були присутні: президент громадської організації  «Южноукраїнський альянс спідкубінгу» - начальник управління освіти Юрій Сінчук, методисти управління освіти Лариса Кидюк, Тетяна Малахова, завідувач ЦРД «Гармонія» Любов Левицька, вихователь-методист ЦРД «Гармонія»  Олена Сніцарьова, голова міського благодійного фонду «Родина»  ЦРД «Гармонія»  Катерина  Діденко, голова батьківського комітету, член наглядової ради міського благодійного фонду «Родина» ЦРД «Гармонія»  Сергій Шарата, завідуючі та методисти ДНЗ, батьки.

Переможці турніру нагороджені грамотами, дипломами, стрічками, головним призом Турніру (у кожній номінації).У номінації он – лайн перемогу отримав Нікіта Жуковський (ЦРД «Гармонія» з результатом 29 секунд ), у номінації настільна гра, Іларіон Олексієнко (ДНЗ № 8 «Казка» з результатом 1 хвилина 11 секунд).  Фінансування здійснювалося за рахунок коштів міського благодійного фонду «Родина».

За словами Юрія Сінчука з наступного року   змагання  з п`ятнашок набудуть статус Міжрегіонального  щорічного чемпіонату  і будуть  відбуватися  у форматі  філії для молодших вихованців  під  егідою Южноукраїнського  альянсу  спідкубінгу.

 

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...