Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відкрито кабінет «Школа цукрового діабету»
AA

Відкрито кабінет «Школа цукрового діабету»

З метою покращення якості життя хворих на цукровий діабет, зниження ризику ускладнень, своєчасного виявлення захворювання 20 лютого на базі дорослої поліклініки ДЗ «СМСЧ № 2 МОЗ України» відкрито кабінет «Школа цукрового діабету». Дана подія відбулася завдяки ініціативі фахівців ДЗ «СМСЧ-2» при підтримці адміністрації ВП «ЮУ АЕС», ремонт приміщення школи зроблено працівниками підприємства.

З діагнозом цукровий діабет на диспансерному обліку перебуває 1144 чол., інсулінозалежних 154 чол. 

З метою своєчасного виявлення цукрового діабету обстежується група ризику. З метою розширення доступу громадян до цього виду обстеження організовані «цукрові дні» у клініко-діагностичній лабораторії СМСЧ № 2 (кожний другий вівторок місяця),  обстеження проводиться без направлення за бажанням пацієнта.

На виконання міської програми «Цукровий діабет»  за рахунок міського бюджету пацієнти отримали таблетовані цукрознижуючі препарати на суму 82,5 тис. грн.  в 2013 році. В поточному році фінансування з міського бюджету буде продовжено.

Інсулінами хворі забезпечуються за рахунок державного бюджету в повному обсязі і своєчасно. В 2013 році пацієнти одержали інсулінів на суму 401 171 грн.

З метою контролю ефективності терапії в КДЛ проводиться визначення глікованого гемоглобіну.

Заняття в  «Школі цукрового діабету»  будуть проводитись лікарями

ендокринологами дитячим та дорослим, інструктором школи 2 рази на тиждень

(вівторок, четвер з 15-00 – 17-00) на базі конференц-залу стоматологічного відділення.

Інструктор школи пройшла навчання в м. Києві. 

У відкритті школи приймали участь міський голова Квасневський Э.А., заступник міського голови Нікітіна Я.О., пацієнти, медичні працівники. Заступник начальника з медичної частини СМСЧ-2 Шикерська В.Л. особливо наголосила важливість обстеження населення на вміст цукру в крові з профілактичною метою, в тому числі груп ризику. 

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...