Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї станом на 01.02.2014
AA

Інформація про стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї станом на 01.02.2014

 Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємств та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. Вона є показником досягнень і прорахунків суспільства.

Проблема несвоєчасної виплати заробітної плати – одна з найгостріших соціальних проблем, яка до цього часу не розв’язана, чим порушуються права працівника на достатній рівень життя для себе і своєї сім'ї, своєчасне одержання винагороди за працю гарантовані статтями  43 та 48 Конституції України.

Враховуючи належне забезпечення виконання соціальних ініціатив Президента України щодо погашення заборгованості та своєчасної виплати заробітної плати управлінням праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради постійно здійснюється моніторинг своєчасності виплати заробітної плати та вживаються заходи передбачені повноваженнями органів місцевого самоврядування щодо погашення заборгованості з неї.

Станом на 01.02.2014 існує заборгованість із виплати заробітної плати  на економічно-активному підприємстві Южноукраїнський відокремлений підрозділ колективного сільськогосподарського підприємства «Тепличний комбінат»  у сумі  782,6 тис.грн. Кількість працівників, які вчасно не отримали заборговану заробітну плату станом на 01.02.2014 - 130 осіб, кожному з них не виплачено заробітну плату в середньому – 6020, 0 грн.

Южноукраїнським відокремленим підрозділом колективного сільськогосподарського підприємства «Тепличний комбінат» розроблено графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, у якому визначено кінцевий термін погашення заборгованості – травень 2014 року.

Нагадуємо всім керівникам підприємств, установ, організацій міста Южноукраїнськ, що у разі несвоєчасної виплати заробітної плати та непогашення заборгованості з виплати заробітної плати, керівники можуть бути притягнені до адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...