Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Мітинг, присвячений річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан
AA

Мітинг, присвячений річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан

 Указом Президента України 2014 рік оголошений роком вшанування мужності, самовідданості, вірності військовому обов'язку учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого 2014 року виповнюється 25 річниця виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат покинув територію Афганістану. Кожен, хто прослужив в Афганістані, виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід.

Щорічно ми віддаємо данину пам'яті та повагу воїнам, які виконували свій військовий обов'язок. Схиляємо голову перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися з тієї війни. 14 лютого на Меморіальному комплексі воїнам-визволителям відбувся мітинг, присвячений цій знаковій даті.

Від імені міського голови Євгена Квасневського з урочистою промовою виступила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослава Нікітіна, яка наголосила: «Ця дата дає можливість кожному з нас відкрито поглянути на нашу історію, дати їй об'єктивну оцінку і зрозуміти, що головним героєм афганської війни був простий солдат, для якого військовий обов'язок був справжнім подвигом», до молоді звернувся  інвалід війни в Афганістані Володимир Венгер, зі словами вдячності тим, хто сповна виконав свій військовий обов’язок звернулась від імені дітей війни Віра Миронова.

На заході були присутні воїни-«афганці», представники управлінь, установ, організацій та підприємств міста, члени громадських організацій, представники засобів масової інформації, школярі та мешканці міста. 

Після покладання квітів усіх присутніх запросили на відкриття виставки фотоматеріалів учасників бойових дій "Мій Афган" у міському музеї "Козацької слави та військової техніки".

У цей же день на виконання соціальних ініціатив Президента України, з метою реалізації державної політики з питань соціального захисту населення заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослава Нікітіна, начальник управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра Гехад вручили 5 продовольчих наборів інвалідам Афганістану та вдовам померлих воїнів.

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...