Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Культура поведінки на дорогах у зимовий період є запорукою і гарантією безпеки руху
AA

Культура поведінки на дорогах у зимовий період є запорукою і гарантією безпеки руху

 Несприятливі дорожні умови в 70% є супутньою причиною дорожньо-транспортних пригод у зимовий період. Багато водіїв, на жаль, не усвідомлюють особливостей керування автомобілем на слизькій дорозі. Коли шини потрапляють на ожеледицю, їх зчеплення з дорогою відразу знижується в 4-5 разів, що у свою чергу в декілька разів збільшує гальмівний шлях транспортних засобів. А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Такі дорожні умови вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху.

В зимовий період особливо небезпечною і підступною дорога може бути при частій зміні температури з «+» на «-», коли обмерзають певні ділянки дороги – повороти, підйоми, спуски, шляхопроводи. У таких умовах водій може бути не готовий до небезпечної ділянки дороги і ризик не впоратися з управлінням дуже високий.

На дорогах учасникам руху необхідно дотримуватися особливої обережності, дистанції, бути гранично уважними, проявляти повагу до інших учасників руху та не забувати про паски безпеки, а найголовніше – неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

При керуванні автомобілем узимку завжди пам'ятайте – ожеледиця збільшує в кілька разів гальмівний шлях вашого автомобіля, до того ж не виключено занесення при гальмуванні, тому дистанція та інтервал відповідно повинні бути збільшені. Якщо ви не впевнені у своїх здібностях керувати автомобілем у таких складних умовах, не сідайте за кермо, а скористайтеся послугами досвідченого водія, але якщо вже ви вирішили виїхати на дорогу, перевірте гальмівну систему автомобіля, справність освітлювальних приладів і склоочисників.

Пішоходам теж не слід забувати про те, що вони є учасниками дорожнього руху. Переважна більшість ДТП за участю пішоходів трапляється в темну пору доби, на ділянках, де відсутнє штучне освітлення, пішохідні переходи та тротуари.


Водії!

Ви маєте бути зараз особливо уважними щодо пішоходів. Необхідно поступатися дорогою пішоходам, які переходять проїжджу частину нерегульованими пішохідними переходами.

На регульованих пішохідних переходах при вмиканні дозволяючого сигналу світлофора ви повинні надати можливість пішоходам закінчити перехід проїжджої частини.

Будьте завжди готові, що будь-якої хвилини необачний пішохід може з’явитися на проїжджій частині.

 

Всім учасникам дорожнього руху потрібно неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.

Взаєморозуміння і культура поведінки на дорогах є запорукою і гарантією безпеки руху.  

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...