Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зустріч з відпочиваючими КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська»
AA

Зустріч з відпочиваючими КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська»

 4 лютого у всьому світі відзначається Всесвітній День боротьби з онкологічними захворюваннями, тому в цей день у відділенні соціально-медичних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» відбулася зустріч заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослави Нікітіної, директора територіального центру Олени Богачової та лікаря – терапевта відділення Наталі Сухіної  з відпочивальниками відділення.

Як зазначила Ярослава Нікітіна: «Проблема онкологічних захворювань – найважливіша проблема охорони здоров’я України, актуальність якої визначається стійким зростанням ураження населення, складністю своєчасної діагностики та лікування. Профілактика захворювань, через розвиток інституту сімейних лікарів та укріплення первинної ланки медичної допомоги один з пріоритетів реформування медичного обслуговування, проголошеного Президентом України у програмі економічного реформування. Важливість та гострота цієї проблеми в Україні усвідомлюється медичною спільнотою та пацієнтами. Адже ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка, до 30 % хворих – особи працездатного віку. Тому основними завданнями  держави та міської влади – є забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, забезпечення для кожного хворого онкологічного профілю права на гідне життя та адекватну медичну допомогу незалеж­но від стадії, перебігу та прогнозу захворювання».

Лікар-терапевт Наталія Сухіна прочитала пізнавальну лекцію на тему: «Профілактика та лікування онкологічних захворювань» та відповіла на ряд запитань присутніх.

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...