Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Небезпека, яка криється у тонкому льоду
AA

Небезпека, яка криється у тонкому льоду

 Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (далі - УНС МР ВПО) з метою забезпечення безпеки людей у зимовий період надає інформацію щодо місць відпочинку населення на льоду: рибної ловля, катання на ковзанах тощо.

На жаль, незнання заходів безпеки або нехтування ними під час знаходження на водоймах у період льодоставу призводить до тяжких наслідків, навіть загибелі людей. Звертаємо увагу батьків на необхідність роз’яснення підліткам небезпеки перебування на льоду у непристосованих місцях без нагляду дорослих.

На адміністративній території міста Южноукраїнська розташовані два водні об’єкти – Ташлицьке технологічне водоймище-охолоджувач (далі - ВП ЮУ АЕС НАЕК «Енергоатом») та річка Південний Буг. Розпорядженням міського голови місцем масового відпочинку громадян біля води у літній період та місцем любительського риболовства у зимовий період визначено виключно територію міського пляжу на річці Південний Буг.

Рішенням міської ради з метою попередження нещасних випадків, своєчасного рятування людей та надання їм першої медичної допомоги на території і акваторії міського пляжу, під час купання влітку та перебування на льоду у зимовий період створена рятувальна станція, яка функціонує протягом року у цілодобовому режимі.

Рятувальна стація та її особовий склад постійно готовий для надання допомоги та спасіння постраждалих на воді. Крім того, відповідно до штатного розпису рятувальної станції старший матрос має професійну медичну підготовку та кваліфікацію «фельдшер».

У приміщенні рятувальної станції, біля нього та на території міського пляжу обладнано та розміщено стенди та плакати з відповідною тематикою та інформацією щодо попередження нещасних випадків на воді, виписками з Правил охорони життя на водних об’єктах України, порадами відпочиваючим, контактними номерами телефонів органів місцевого самоврядування та міських підрозділів МВС, ДСНС та охорони здоров’я.

Систематично поновлюється на відповідному стенді інформація про температуру води та повітря, напрямок та силу вітру, товщину та стан льодового покриву у зоні відповідальності рятувальної станції.

Спільно з територіальними підрозділами 1-го Державного пожежно-рятувального загону співробітники рятувальної станції проводять навчання та тренування з надання допомоги потерпілим під час надзвичайних ситуацій на льоду.

Врешті-решт пам’ятайте, що найкращий спосіб вийти з неприємної ситуації – це до неї не потрапляти. Якщо ви не любите екстремальних відчуттів, то у непристосованих місцях, тим більше у відлигу,  не виходьте на лід без потреби!

Телефон служби порятунку - 101.

Телефон рятувальної станції міського пляжу - 2-76-62.

Телефон відповідального чергового УНС МР ВПО - 2-15-47.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...