Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Укладання колективних договорів – це ефективний соціальний захист працівників
AA

Укладання колективних договорів – це ефективний соціальний захист працівників

У сучасних умовах колективний договір підприємства, установи, організації є тим самим нормативно-правовим актом, який робить можливою повноцінну реалізацію норм трудового законодавства щодо соціально-економічних, трудових, виробничих відносин між працівниками та роботодавцем.

Незамінність колективного договору визначається тим, що до нього обов”язково включають норми, які згідно з чинними законодавчими актами, мають бути закріпленими і конкретизовані в колективному договорі.

Цей локальний нормативний акт є необхідним і через ще одну його мету – запобігання конфліктам і спорам які можуть виникнути в трудовому колективі внаслідок відмінностей в інтересах, прагненнях та поглядах учасників трудового процесу, та їх урегулювання.

З огляду на це, обласна державна адміністрація, обласна організація роботодавців “Промисловці та підприємці Миколаївщини”, обласна рада профспілок та виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради, звертаються до підприємств, установ та організацій області всіх форм власності, які використовують найману працю, із рекомендацією підвести підсумки виконання зобов”язань по колективних договорах 2013 року, а також розпочати роботу над укладенням нових або подовженням дії укладених колективних договорів на 2014 рік.

Звертаємо увагу учасників трудових відносин, що правові засади розроблення, укладення та виконання колективних договорів визначені Кодексом законів про працю України, статтею 65 Господарського кодексу України. Законами України “Про колективні договори і угоди” та “Про соціальний діалог в Україні”.

На виконання положень зазначених законодавчих актів, пункту 1.1.9 обласної угоди з соціально-економічних питань на 2012-2015 роки, а також враховуючи, що переговори нелегкий та тривалий процес пошуку взаємоприйнятих рішень та узгодження інтересів їх учасників, пропонуємо завчасно розпочати двосторонні переговори для того, щоб укласти колективні договори на наступний рік не пізніше березня 2014 року з подальшою їх реєстрацією у місячний термін.

Укладання та виконання колективного договору є взаємно необхідним та вигідним для обох його сторін, адже цей документ не лише регулює виробничі, трудові і соціально-економічні відносини, а й виконує просвітницьку роль, дисциплінує і згуртовує трудовий колектив і адміністрацію підприємства, цілеспрямовує на високопродуктивну працю та досягнення високих економічних результатів в інтересах обох сторін держави. 

 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...