Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зустріч міського голови з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС
AA

Зустріч міського голови з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

 На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, 15 листопада в актовій залі загальноосвітньої середньої школи №3 відбулася зустріч міського голови з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. На зустрічі також були присутні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Южноукраїнської ради Ярослава Нікітіна, начальник управління праці та соціального захисту населення Ельвіра Гехад, начальник управління Пенсійного фонду України в м. Южноукраїнську Галина Вербицька, завідуючий дорослою поліклінікою ДЗ «СМСЧ №2 Міністерства охорони здоровя України» Олександр Ільїнський, начальник відділу правової роботи, квартирного обліку та приватизації юридичної служби Ірина Сезоненко, представники ЗМІ.

На зустрічі було обговорено існуючи питання  і проблеми громадян даної категорії для подальшого вирішення таких і поліпшення рівня їх життя. Серед них було активно піднято питання, стосовно черги в аптеку, яка формується із-за нестачі коштів на пільгові ліки. Справа у тому, що гроші розподіляються таким чином, що їх не вистачає на всіх людей даної категорії, тому кожен з них намагається прийти завчасно, в наслідок чого і утворюються черги. Було озвучено пропозицію проаналізувати та перейняти досвід інших міст по роботі з громадянами постраждалими внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, в яких налагоджена система розподілу коштів для комфортного отримання послуг. Ще одним з проблемних питань є незадоволення і обурення чорнобильців роботою керівників організації, які не цікавляться проблемами, що склалися, а тому й не намагаються їх вирішити та допомогти налагодити рівень життя такій категорії громадян нашого міста.

Також було заслухано звіт начальника управління праці та соціального захисту населення Ельвіри Гехад, в якому мова йшла про наступне:

В управлінні станом на 01.11.2013 року на обліку знаходиться 1034 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них по категоріях:

            1 категорії (інваліди) – 31 особа;

            ліквідаторів 2 категорії – 430 осіб;

            потерпілих 2 категорії – 303 особи;

            ліквідаторів та потерпілих 3 категорії – 106 осіб;

            дружин та чоловіків померлих громадян, смерть яких пов’язана з аварією на Чорнобильській АЕС – 20 осіб;

            дітей потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС – 143 особи;

            осіб, які працювали за межами зони відчуження на роботах з особливо шкідливими умовами праці – 1.

З міського бюджету у 2013 році здійснено виплату одноразової матеріальної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії відповідно до комплексної програми «Турбота»  30 особам по 1100 грн. на загальну суму 33000 грн. та з обласного бюджету по 1100 грн  на загальну суму 33000 грн.

В кінці листопада місяця поточного року планується відкриття палати в терапевтичному відділенні ДЗ «СМСЧ №2 Міністерства охорони здоров’я України» для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за рахунок коштів міського бюджету. На наданий напрямок в міській  комплексній програми «Турбота»  передбачено кошти в сумі 27000 грн.

Протягом 2013 року з міського бюджету була надана матеріальна допомога окремим категоріям громадян на лікування та вирішення соціально-побутових проблем - 4 особам на суму 1320 грн.

Відповідно до комплексної програми «Турбота» видано 2 особам  8 продовольчих  наборів особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що опинились в складній життєвій ситуації на суму 260 грн. (приблизна вартість 1 продовольчого набору 33 грн, в який входять крупи, макаронні вироби, чай та олія)

У відділенні соціально-медичних послуг КЗ «ТЦСО»  протягом поточного року відпочило і оздоровилось 5 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Наприкінці року планується придбання за державні кошти житла для громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

Читайте також

Про соціальні виплати

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує територіальну громаду...

Перелік вакантних посад, які за інформацією роботодавців, наявні в м.Южноукраїнську станом на 13.05.2024:

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

До Дня Європи

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся тематичний показ пізнавального мультфіль...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 13.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 13 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...