Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Легалізації заробітної плати та відновлення порушення роботодавцем прав найманих працівників – під особливою увагою Міністерства доходів і зборів України
AA

Легалізації заробітної плати та відновлення порушення роботодавцем прав найманих працівників – під особливою увагою Міністерства доходів і зборів України

 Одним із напрямів роботи органів Міністерства доходів і зборів України є профілактична робота щодо недопущення виплати керівниками підприємств та приватними підприємцями найманим працівникам заробітної плати «в конвертах». З метою недопущення втрат бюджету від недотримання податку на доходи фізичних осіб, проводяться перевірки відповідності даних за формою №1-ДФ та розрахунково-платіжних відомостей по виплаті заробітної плати найманим працівникам.
Створено робочі групи, які здійснюють обстеження та перевірки легалізації заробітної плати, зайнятості населення безпосередньо на підприємствах, організаціях, установах та у суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб.
За 9 місяців 2013року робочою групою міської ради по легалізації зайнятості населення проведено 34 територіальних обстежень суб`єктів господарювання юридичних та фізичних осіб на предмет використання неоформленої найманої праці. Встановлено 45 неоформлених найманих працівників, з них легалізовано 45 осіб.
Запровадження змін в пенсійному законодавстві дає можливість підприємцям на рівних з іншими застрахованими особами формувати розмір пенсій, не менший прожиткового мінімуму, та захищати свої соціальні інтереси.
Виплата заробітної плати у незначних розмірах, у " конвертах" негативно впливає на стан наповнення бюджету Фонду та погіршує соціальний захист найманих працівників.
Офіційна заробітна плата є гарантією отримання соціальних виплат, а в майбутньому гідної пенсії.
Тож, у котре нагадуємо роботодавцям та громадянам, що незареєстрований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії. 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...