Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Коментар першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради на тему: «Інвестиційна привабливість міста Южноукраїнська»
AA

Коментар першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради на тему: «Інвестиційна привабливість міста Южноукраїнська»

           «Інвестиції є основою для розвитку підприємств, окремих галузей та економіки в цілому, тому одним із основних завдань, що ставить Президент України В.Ф. Янукович перед органами місцевого самоврядування, є створення сприятливих умови для розвитку інвестиційного клімату та інфраструктури, необхідної для забезпечення сталого економічного зростання і підвищення життєвого рівня населення.
            Інвестиційною привабливістю міста Южноукраїнська є те, що воно являється одиним з наймолодших міст України, місто - супутник АЕС, розташований на історичній території - колишньому центрі Буго-Гардівської паланки Війська Запорізького. Місто розташоване в північній частині Миколаївської області на лівому березі річки Південний Буг в 125 км від обласного центру і на віддалі 10 км від залізничної станції Южноукраїнська. Поруч розташовані великі промислові міста: Миколаїв, Одеса, Кіровоград, Кривий Ріг. В 100 км від міста знаходиться аеропорт і морський порт. Через місто проходить автомобільна дорога обласного значення Миколаїв – Ульянівка.
            Місто має розвинуту мережу автомобільних доріг з твердим покриттям. В місті є автостанція, яка пов'язує його з такими містами, як Київ, Житомир, Гомель, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кривий Ріг, Вінниця та ін. Транспортні послуги в місті здійснюються за допомогою автомобільного транспорту.  
             Територія міста – 2 439 га, або 24,4 км2. В місті працюють промислові підприємства, основним видом діяльності яких є виробництво та перерозподіл електроенергії, виконання робіт промислового характеру. Основним промисловим підприємством є відокремлений підрозділ «Южно-Українська АЕС» державного підприємства " Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», яке займається виробництвом електроенергії, теплової енергії і є бюджетоутворюючим підприємством, питома вага якого в загальному обсязі промисловості по місту становить близько 98%.
             Жителі міста (середня чисельність населення - 40,6 тис. чоловік) в основному молоді люди, середній вік населення становить 38 років, тому подальше майбутнє міста полягає в створенні нових робочих місць, залучення інвестицій, відкриття нових підприємств, розвитку соціально-культурної сфери.
             Южноукраїнськ відноситься до малих міст, спеціалізацію праці економічно активного населення в якому визначають дві профілюючі галузі, а саме: промисловість і будівництво, що формують дохідну частину бюджету міста, забезпечують функціонування соціальної інфраструктури та інших об'єктів життєзабезпечення міста.
           Місто є перспективним для розміщення енергомістких виробництв. Вигідне географічне положення, наявність природних, рекреаційних, трудових ресурсів, високий рівень освіти, культури, креативу та інтелекту населення створюють передумови для взаємовигідного співробітництва, особливо в реалізації проектів у сферах розвитку туризму, культурно - розважальної сфери, виробництва сільськогосподарської продукції (тепличне господарство), житлово - комунального господарства, промисловості.
            Місто може запропонувати для використання вільні будівлі і споруди для широкого спектру застосування. Наявність всіх комунікацій робить ці об'єкти вигідними та привабливими для розміщення в них нових виробництв.
             Справжньою перлиною для туристів є Регіонально - ландшафтний парк «Гранітно - степове Побужжя», який розташований в районі міста Южноукраїнськ.
             Наявність скелястих схилів по берегах річки Південний Буг дозволяє займатися альпінізмом.
          Головне завдання - зробити місто Южноукраїнськ більш комфортним для його мешканців, створити комфортні умови для ведення бізнесу та реалізації соціально-культурних проектів, завжди відкриті для взаємовигідного діалогу, що сприятиме подальшому розвитку міста та покращенню рівня життя його мешканців.
           Також, Законом України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць» передбачено, що при створенні підприємства у пріоритетних галузях економіки (агропромисловий комплекс, житлово-комунальне господарство, машинобудівний комплекс, транспортна інфраструктура) можливе надання державної підтримки суб’єктам інвестиційної діяльності у вигляді субвенцій, що надаються з державного бюджету місцевим бюджетам. Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради сприятиме підтримці суб’єктів господарської діяльності, які реалізуватимуть інвестиційні проекти, що підпадатимуть під дію вищезазначеного Закону України.»


 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...