Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про надання соціальних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, засудженим без позбавлення волі та звільненим умовно достроково.
AA

Інформація про надання соціальних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, засудженим без позбавлення волі та звільненим умовно достроково.

          Одним із напрямків роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) є надання соціальних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, засудженим без позбавлення волі та звільненим умовно достроково. Виховна робота зі звільненими та засудженими, яка забезпечує процес ресоціалізації, включає: надання порад та консультацій, впровадження заходів для соціальної реабілітації засуджених після звільнення та навчання безпечному способу життя.
         Протягом 9 місяців поточного року фахівцем Центру проведено соціальну роботу з 61 молодою особою, які мають проблеми з законом, 4 з яких перебувають під соціальним супроводом Центру , з іншими проводилася робота за картками клієнта. 
         В ході соціального супроводження фахівці Центру сприяли працевлаштуванню, реєстрації в міському центрі зайнятості, оформленню реєстрації місця проживання, відновленню трудових книжок, налагодженню соціальних зв’язків особам, з якими працювали. 
         На обліку Центру з початку року перебувало 6 неповнолітніх осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі, з якими проводилась робота згідно наказу «Про затвердження Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково» від 28.10.2008 № 288/4322, а саме: надавалися індивідуальні соціально-педагогічні, соціально-економічні, психологічні, юридичні та інформаційні послуги; проводилась робота по зміцненню родинних та суспільно корисних зв’язків дітей та молоді, набуттю ними освіти, вирішення питань трудового і побутового влаштування; проводилися заходи, спрямовані на формування та закріплення здорового способу життя, профілактику наркоманії, алкоголізму, соціально небезпечних хвороб, у тому числі ВІЛ-/СНІД; з метою з профілактики негативних явищ та соціально-небезпечних хвороб розповсюджувалась інформаційно-довідкова та соціально-рекламна продукція Центру про послуги, що ним надаються.
        В рамках взаємодії між Центром та Южноукраїнським міським підрозділом Кривоозерського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області надання соціальних послуг неповнолітнім та молоді зазначеної категорії фахівцем Центру щомісяця проводиться „День Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді”. В рамках яких проведено 5 лекційних зустрічей з пропаганди здорового способу життя та профілактики рецидивної злочинності. У вересні, для молоді, проведено групове заняття з елементами тренінгу на тему: «Життя без паління». 
           Згідно плану роботи Центру за звітний період проведено 4 спільні наради щодо здійснення соціальної та профілактичної роботи з молоддю, яка має проблеми з законом, в яких приймають участь як представники Центру, так і представники відповідних структур.

           Шановні мешканці міста, якщо ви або ваші близькі опинилися в складних життєвих обставинах, запрошуємо вас до Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: бульвар Цвіточний 9.

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...