Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація про надання соціальних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, засудженим без позбавлення волі та звільненим умовно достроково.

25.10.2013
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

          Одним із напрямків роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) є надання соціальних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, засудженим без позбавлення волі та звільненим умовно достроково. Виховна робота зі звільненими та засудженими, яка забезпечує процес ресоціалізації, включає: надання порад та консультацій, впровадження заходів для соціальної реабілітації засуджених після звільнення та навчання безпечному способу життя.
         Протягом 9 місяців поточного року фахівцем Центру проведено соціальну роботу з 61 молодою особою, які мають проблеми з законом, 4 з яких перебувають під соціальним супроводом Центру , з іншими проводилася робота за картками клієнта. 
         В ході соціального супроводження фахівці Центру сприяли працевлаштуванню, реєстрації в міському центрі зайнятості, оформленню реєстрації місця проживання, відновленню трудових книжок, налагодженню соціальних зв’язків особам, з якими працювали. 
         На обліку Центру з початку року перебувало 6 неповнолітніх осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі, з якими проводилась робота згідно наказу «Про затвердження Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково» від 28.10.2008 № 288/4322, а саме: надавалися індивідуальні соціально-педагогічні, соціально-економічні, психологічні, юридичні та інформаційні послуги; проводилась робота по зміцненню родинних та суспільно корисних зв’язків дітей та молоді, набуттю ними освіти, вирішення питань трудового і побутового влаштування; проводилися заходи, спрямовані на формування та закріплення здорового способу життя, профілактику наркоманії, алкоголізму, соціально небезпечних хвороб, у тому числі ВІЛ-/СНІД; з метою з профілактики негативних явищ та соціально-небезпечних хвороб розповсюджувалась інформаційно-довідкова та соціально-рекламна продукція Центру про послуги, що ним надаються.
        В рамках взаємодії між Центром та Южноукраїнським міським підрозділом Кривоозерського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області надання соціальних послуг неповнолітнім та молоді зазначеної категорії фахівцем Центру щомісяця проводиться „День Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді”. В рамках яких проведено 5 лекційних зустрічей з пропаганди здорового способу життя та профілактики рецидивної злочинності. У вересні, для молоді, проведено групове заняття з елементами тренінгу на тему: «Життя без паління». 
           Згідно плану роботи Центру за звітний період проведено 4 спільні наради щодо здійснення соціальної та профілактичної роботи з молоддю, яка має проблеми з законом, в яких приймають участь як представники Центру, так і представники відповідних структур.

           Шановні мешканці міста, якщо ви або ваші близькі опинилися в складних життєвих обставинах, запрошуємо вас до Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: бульвар Цвіточний 9.