Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ПРО РОБОТУ ВП „ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС” У СЕРПНІ 2013 р.
AA

ПРО РОБОТУ ВП „ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС” У СЕРПНІ 2013 р.

 У серпні відокремленим підрозділом „Южно-Українська АЕС” вироблено 684 мільйони  967 тисяч  кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

·           АЕС – 675 мільйонів 314 тисяч кіловат-годин;

·           Ташлицькій ГАЕС – 8 мільйонів 277 тисяч кіловат-годин;

·           Олександрівській ГЕС – 1 мільйон 376 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 254 тисячі тонн донецького вугілля, або 193 мільйони 578 тисяч кубометрів природного газу.

Коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) за місяць склав 30,26 %, з початку року – 54,08 %. План з виробітку електроенергії за місяць виконано на 99,6 %,
з початку року – на 100,4
 %. З початку року відокремленим підрозділом „Южно-Українська АЕС” було вироблено 9 мільярдів 595 мільйонів 316 тисяч кіловат-годин електроенергії, з початку експлуатації (грудень  1982 р.) – 482 мільярди 864 мільйони 539 тисяч кіловат-годин електроенергії.

Перший енергоблок Южно-Української АЕС перебував у капітальному планово-попереджувальному ремонті. З 87 обов'язкових для реалізації заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки, а також заходів з продовження терміну експлуатації енергоблоку №1 на сьогодні в повному обсязі виконано 30, серед них:

- реконструкція двох з трьох існуючих систем безпеки енергоблоку №1 Южно-Української АЕС;

- заміна запобіжних клапанів парогенераторів;

- модернізація системи нормальної експлуатації реакторного відділення;

- модернізація апаратури контролю нейтронного потоку;

- заміна утеплювача покрівлі машинної зали;

- гідроізоляція приміщень автоматичного живильного електронасосу, виконання робіт з пожежної безпеки;

- впровадження систем сейсмологічного моніторингу проммайданчику ЮУАЕС та ін.

У стадії виконання знаходяться 57 заходів.

Обладнання другого та третього енергоблоків АЕС працювало без зауважень
у заданому режимі.
Другий енергоблок Южно-Української АЕС 14 серпня підключено до енергосистеми України після закінчення планово-попереджувального ремонту. 17 серпня третій енергоблок Южно-Української АЕС було зупинено для проведення капітального планово-попереджувального ремонту.

На Олександрівській ГЕС перший та другий гідроагрегати знаходились у роботі в залежності від рівня розходу води в р. Південний Буг. З початку року ОГЕС було вироблено 32 мільйони 285 тисяч кіловат-годин електроенергії, з початку експлуатації (квітень 1999 р.) – 416 мільйонів 361 тисячу  кіловат-годин електроенергії.

Перший гідроагрегат Ташлицької ГАЕС працював за заданим графіком несення навантажень. 21 серпня перший гідроагрегат зупинено для проведення планового ремонту. Другий гідроагрегат Ташлицької ГАЕС перебував у плановому ремонті. З початку року ТГАЕС було вироблено 102 мільйони  83 тисячі кіловат-годин електроенергії, з початку експлуатації (жовтень 2006 р.) – 1 мільярд 188 мільйонів 792 тисячі кіловат-годин електроенергії.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної електростанції, та на 2 вересня складає 12 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин
у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

 

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем  (05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...