Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПРО РОБОТУ ВП „ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС” У СЕРПНІ 2013 р.

04.09.2013
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУАЕС

 У серпні відокремленим підрозділом „Южно-Українська АЕС” вироблено 684 мільйони  967 тисяч  кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

·           АЕС – 675 мільйонів 314 тисяч кіловат-годин;

·           Ташлицькій ГАЕС – 8 мільйонів 277 тисяч кіловат-годин;

·           Олександрівській ГЕС – 1 мільйон 376 тисяч кіловат-годин.

Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 254 тисячі тонн донецького вугілля, або 193 мільйони 578 тисяч кубометрів природного газу.

Коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) за місяць склав 30,26 %, з початку року – 54,08 %. План з виробітку електроенергії за місяць виконано на 99,6 %,
з початку року – на 100,4
 %. З початку року відокремленим підрозділом „Южно-Українська АЕС” було вироблено 9 мільярдів 595 мільйонів 316 тисяч кіловат-годин електроенергії, з початку експлуатації (грудень  1982 р.) – 482 мільярди 864 мільйони 539 тисяч кіловат-годин електроенергії.

Перший енергоблок Южно-Української АЕС перебував у капітальному планово-попереджувальному ремонті. З 87 обов'язкових для реалізації заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки, а також заходів з продовження терміну експлуатації енергоблоку №1 на сьогодні в повному обсязі виконано 30, серед них:

- реконструкція двох з трьох існуючих систем безпеки енергоблоку №1 Южно-Української АЕС;

- заміна запобіжних клапанів парогенераторів;

- модернізація системи нормальної експлуатації реакторного відділення;

- модернізація апаратури контролю нейтронного потоку;

- заміна утеплювача покрівлі машинної зали;

- гідроізоляція приміщень автоматичного живильного електронасосу, виконання робіт з пожежної безпеки;

- впровадження систем сейсмологічного моніторингу проммайданчику ЮУАЕС та ін.

У стадії виконання знаходяться 57 заходів.

Обладнання другого та третього енергоблоків АЕС працювало без зауважень
у заданому режимі.
Другий енергоблок Южно-Української АЕС 14 серпня підключено до енергосистеми України після закінчення планово-попереджувального ремонту. 17 серпня третій енергоблок Южно-Української АЕС було зупинено для проведення капітального планово-попереджувального ремонту.

На Олександрівській ГЕС перший та другий гідроагрегати знаходились у роботі в залежності від рівня розходу води в р. Південний Буг. З початку року ОГЕС було вироблено 32 мільйони 285 тисяч кіловат-годин електроенергії, з початку експлуатації (квітень 1999 р.) – 416 мільйонів 361 тисячу  кіловат-годин електроенергії.

Перший гідроагрегат Ташлицької ГАЕС працював за заданим графіком несення навантажень. 21 серпня перший гідроагрегат зупинено для проведення планового ремонту. Другий гідроагрегат Ташлицької ГАЕС перебував у плановому ремонті. З початку року ТГАЕС було вироблено 102 мільйони  83 тисячі кіловат-годин електроенергії, з початку експлуатації (жовтень 2006 р.) – 1 мільярд 188 мільйонів 792 тисячі кіловат-годин електроенергії.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної електростанції, та на 2 вересня складає 12 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин
у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

 

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем  (05136)2-29-93 та на офіційному інтернет-сайті за адресою www.sunpp.mk.ua.