Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Новації в Податковому кодексі у 2013 році
AA

Новації в Податковому кодексі у 2013 році

Нещодавно Южноукраїнською ОДПІ разом із відділом підприємництва та відділом земельних відносин та екології виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради проведено семінар за участю підприємців та юридичних осіб на тему: «Новації в податковому кодексі в 2013 році.» Платників було ознайомлено з особливостями запровадження нового проекту Державної податкової служби, спрямованого на вдосконалення та осучаснення подання податкової звітності власниками реєстраторів розрахункових операцій (РРО) шляхом надання до органів ДПС дротовими або бездротовими каналами зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій. Важливо те, що цей процес ще більше мінімізує безпосереднє втручання податківців у підприємницьку діяльність та вплив людського фактору.

Податківці акцентували увагу учасників заходу на тому, що з 1 січня 2013 року розпочалась кампанія декларування доходів за 2012 рік фізичними особами – підприємцями і громадянами. А також поінформували про те, що платники податків мають змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи у режимі реального часу й подати її мережею Інтернет, не відвідуючи податкові органи. Присутніх було ознайомлено з умовами подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку, оформлення документів для укладення договору на надання послуг ЕЦП та отриманням сертифіката відкритого ключа.

Фахівці Южноукраїнської ОДПІ звернули увагу присутніх на прийняті зміни, зокрема, такі, як звільнення від оподаткування протягом року операцій з продажу (обміну) одного з об’єктів рухомого майна (раніше ця ставка складала 1%), доходів від продажу продукції власного виробництва, які отримані при веденні селянського господарства на земельних ділянках до 2 га, про запровадження нового місцевого податку, а саме податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, про збільшення розміру мінімальної заробітної плати, а відповідно і збільшення надходжень в бюджет по єдиному податку для І-ІІ груп.
    

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Апаратна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Апаратна нарада під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка була проведена у четве...

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...