Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Новації з податку на прибуток у 2013 році
AA

Новації з податку на прибуток у 2013 році

З 01.01.2013 докорінно змінюється підхід до декларування та сплати платниками податку на прибуток податкових зобовязань. На зустрічі керівника Южноукраїнської ОДПІ Посторонко В.М. з бухгалтерами підприємств м.Южноукраїнська була обговорена тема новацій в податковому законодавстві для платників податку на прибуток.

З 01.01.2013  відбудеться чергове зниження загальної ставки податку на прибуток підприємств – з 1 січня 2013 року по 31 грудня 2013 року включно вона становитиме 19%.

Платники податку на прибуток щомісяця зобов’язані сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і строки, встановлені для місячного податкового періоду. Авансовий внесок щомісяця сплачуватимуть платники податку на прибуток, у яких обєкт оподаткування за останній річний звітний податковий період перевищує 10 млн.грн.. Розмір авансового внеску становитиме не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку на прибуток за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації. У січні-лютому 2013 року авансовий внесок з податку на прибуток сплачуватиметься у розмірі 1/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за 9 місяців 2012 року.

Авансові внески не сплачуватимуть:

- новостворені підприємства;

- виробники сільськогосподарської продукції:

- неприбуткові установи (організації);

- платники податків, у яких доходи, що враховуються при визначенні обєкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період не перевищують 10 млн.грн.

Такі платник сплачуватимуть податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році.

 

Читайте також

Очікувані зміни в рамках реформи

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Створення ліцеїв – це вимога реформи, яка триває в Україні, для впровадження профільної старшо...

Безпека під час відпочинку на воді

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Відпочиваючи на воді, завжди треба пам’ятати про безпеку. Першою умовою безпечного відпочинку...