Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відповіді на запитання мешканців міста, які не були озвучені під час прямого ефіру з Євгеном Квасневським на телеканалі "Твій Всесвіт"
AA

Відповіді на запитання мешканців міста, які не були озвучені під час прямого ефіру з Євгеном Квасневським на телеканалі "Твій Всесвіт"

 

Запитання 1

Інваліди  І групи повинні забезпечуватися без безкоштовно засобами реабілітації (гігієни) та ліками при амбулаторному лікуванні з державного бюджету через  ДЗ «СМСЧ №2». На сьогоднішній день таке забезпечення відсутнє. Просимо посприяти у вирішенні цієї проблеми.

Ви маєте право, як інвалід І групи, на придбання лікарських засобів за рецептами  лікарів  з оплатою 50 відсотків їх вартості тільки при амбулаторному лікуванні. Витрати,   пов'язані з відпуском лікарських засобів безоплатно і на пільгових умовах, проводяться за рахунок загальних асигнувань, що передбачаються  відповідними бюджетами на охорону здоров'я.

 Забезпечення інвалідів та дітей-інвалідів технічними засобами здійснюється  на підставі  медичного висновку за рахунок  та  в межах коштів державного та місцевих бюджетів, передбачених на зазначену мету. Державний заклад „Спеціалізована медико-санітарна частина №2” фінансується за рахунок державного бюджету і кошторисом на 2012р. виділення коштів на технічні засоби реабілітації не передбачено.

В поточному році коштів в міському  бюджеті на забезпечення технічними засобами медичного призначення, які отримують інваліди для використання в амбулаторних та побутових умовах, не передбачено.

Управлінням праці та соціального захисту населення питання забезпечення технічними засобами медичного призначення, які отримують інваліди для використання в амбулаторних та побутових умовах, було винесено на розгляд постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення.

На жаль, у задоволенні даного питання за кошти міського бюджету було відмовлено.

Запитання 2

Нас осталось 27 человек, которых сократили в декабре 2008 года с АО «Юженергобуд» и до сих пор не выплатили зароботную плату. Мы подали иски в суд, сейчас этим вопросом занимается юстиция.  Мы просим Вас посодействовать в решении вопроса по выплате нам задолженности.

Питання погашення заборгованості із заробітної плати по підприємству ВАТ «Юженергобуд» заходиться на постійному контролі, 20.06.2012 року на засіданні тимчасової комісії із погашення заборгованості представником відділу державної виконавчої служби Южноукраїнського міського управління юстиції, було повідомлено, що у  січні 2012 року до служби передано від підрозділу примусового виконання рішень відділу ДВС Головного управління юстиції в Миколаївській області 48 проваджень. На сьогоднішній день  залишилось 27 проваджень на суму 286,00 тис.грн.

Виконавчою службою проведена певна робота з опису власності ВАТ «Юженергобуд», яка була виставлено на продаж за ціною 210,00 тис.грн. Проте торги не відбулися. Після проведення чергових торгів та продажу майна відбудеться погашення заборгованості по позивних заявах.

Читайте також

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

КП «ТВКГ» повідомляє, що під час планових відключень електропостачання соll – цент...