Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Хід виконання в місті Южноукраїнську плану заходів із протидії проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації в Миколаївській області на 2012 рік
AA

Хід виконання в місті Южноукраїнську плану заходів із протидії проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації в Миколаївській області на 2012 рік

У загальноосвітній школі I-III ступенів №1 організовано бесіди «Ми різні, але рівні», «Релігійна толерантність», «Національне розмаїття Миколаївщини». Тематичні уроки «Вільна людина у вільній державі». У загальноосвітній школі I-III ступенів № 4 організовано роботу факультативу «Польська мова», «Англійська мова», вивчення англійської, німецької , французької, російської, української мов та культур народів-носіїв цих мов; вивчення предмету «Історія культури Миколаївщини», «Художня література», захист проекту «Наша багатонаціональна школа».

У загальноосвітніх навчальних закладах відбулися класні години, батьківські збори, бесіди на уроках етики, російської, української , зарубіжної літератури, географії та історії, психологами та соціальними педагогами проводиться індивідуальна робота з дітьми. У навчальних закладах продовжено роботу щодо проведення занять за темою «Національне розмаїття Миколаївщини».

У гімназії № 1 відбулися бесіди «Будьмо толерантними; п’ятихвилинки на уроках історії та права «поважайте інших», «Конвенція ООН про права дитини»; виставка у бібліотеці «проблеми расизму у сучасному світі». Здійснюється формування світогляду учнів на основі етнічної та релігійної толерантності на уроках етики та християнської етики, вивчається історія, культура, звичаї, традиції різних народів та країн на уроках німецької, англійської, французької, російської мов; підготовлено інформацію соціально-психологічної служби для класних керівників на тему «Створення сприятливого мікроклімату в колективі з дітьми різних національностей».

У загальноосвітній школі I-III ступенів № 1 відбулися бесіди на уроках права «Вільна людина у вільній державі» та тематичні бесіди на батьківських зборах.

У загальноосвітній школі I-III ступенів № 2 проведено виховні години «Толерантність – шлях до миру» та семінар «Спілкуйся з відкритим серцем».

У загальноосвітній школі I-III ступенів № 4 організовано роботу факультативу «Польська мова», «Англійська мова»; вивчення предмету «Історія культури Миколаївщини», «Художня культура; заочну подорож країнами Європи.

В музейному комплексі «Козацької слави та військової техніки» для учнів загальноосвітніх шкіл міста, жителів та гостей міста організовуються експозиції, спрямовані на формування поваги до культури, звичаїв і традицій представників різних національностей.

У бібліотеках навчальних закладів оформлені тематичні книжкові виставки на теми: «Проблема расизму у сучасному світі», «Культура народів світу», «Багатонаціональна Миколаївщина». Протягом звітного періоду в міських бібліотеках організовано тематичні книжкові виставки: «Ми різні, але рівні», «Ксенофобія – проблема суспільствах», «Право на життя –єдине для всіх», «Духовність проти ксенофобії».

Згідно спільних планів представниками юстиції, міліції, психологами та соціальними педагогами навчальних закладів проводиться робота з дітьми щодо формування їх світогляду на основі етнічної та релігійної толерантності.

 

 

Читайте також

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

КП «ТВКГ» повідомляє, що під час планових відключень електропостачання соll – цент...