Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Університети Польщі чекають на вас
AA

Університети Польщі чекають на вас

Вибір навчального закладу для отримання майбутньої професії – важливе питання для кожного випускника. Завдяки фондові «Perspektywy» м. Варшави, з яким співпрацює  управління освіти Южноукраїнської міської ради, діти мають можливість отримати корисну профорієнтаційну інформацію,    особисто  відвідавши  вищі навчальні заклади  Польщі.  Така робота проводиться уже протягом трьох років. З першого по сьоме квітня 2012 року тринадцять учнів 10-11 класів шкіл міста та гімназії, сім батьків познайомилися з ВНЗ Любліна, Варшави, Пултуска в рамках навчально-інформаційного туру «Study in PolandPerspektywy».

Спілкування з ректором Люблінського Університету Марії  Кюрі - Складовської (УМКС)  налаштувало всіх на інтернаціональну, мультикультурну атмосферу навчання, зацікавило стипендіальними програмами, умовами вступу до ВНЗ та навчанням у літній школі з метою вивчення польської мови.

Не зважаючи на статус державного чи приватного, заклади дають можливість студентам отримати дипломи міжнародного зразка та обирати мову навчання – польську чи англійську.

Варшавська політехніка, університет  SGH ( Вища Комерційна Школа), Варшавський університет  вразили  своїми ексклюзивними програмами навчання, співробітництвом з міжнародними організаціями, студентською мобільністю за програмою  Erasmus у більш ніш 20 країнах світу, сучасним кампусом. Головна господарча школа  (Аграрний університет)  розкрила специфіку свого ВНЗ – синтез теорії та практики, інноваційні підходи до освіти,  які реалізуються на базі водної, земельної  лабораторії, ветеринарної клініки, профільної клініки для коневодства, домашніх тварин й т.д. Під час навчання студенти розвивають не лише свої професійні вміння й навички, але й відвідують спортивні секції, мистецькі клуби, культурні заходи.

Приватні заклади – Академія підприємництва Леона Козминського, університет  SGGW,   університет Лазарського,  університет Вістула ( Вісла) – зацікавили майбутніх студентів участю в міжнародних проектах, співпрацею з провідними бізнесовими компаніями ( IBM, Microsoft , Oracle,  Sequence, Global One та ін.), стажуванням за кордоном, оплачуваним стажуванням, гарантованим працевлаштуванням після закінчення навчання.

Презентована ректором Adamom Koseski  Гуманітарна академія імені Олександра Гейштора в місті Пултуск утвердила  думку, що Польща – стабільна й безпечна країна, у якій є можливість отримати освіту в навчальних закладах з   їх давніми традиціями, сучасним обладнанням, цікавими освітніми програмами.

Проживання у БС ( будинку студента) та хостелі, проїзди на трамваї, тролейбусі, метро  дали можливість  відчути себе студентом  Польщі.

Вражаюча та незабутня екскурсійна програма показала   принади сусідньої країни – Люблінський замок, сучасну та старовинну Варшаву з її бруківкою, пам’ятками архітектури, кав’ярнями ХVІІ століття, крамничками, заплутаними провулками, чудернацькими арками,   висадженими квітами на клумбах, балконах, підвіконнях (незважаючи, що це початок квітня). Прогулянка  вуличками Пултуска, де  жив Наполеон, запамятається на все життя. Гадаю, побачене підштовхнуло дітей свідомо зробити свій вибір щодо подальшого навчання. А чи пощастить їм,   чи будуть вони  навчатися  безкоштовно чи на платній основі, який профіль оберуть – менджмент, соціологію, туризм, міжнародні відносини, енергетику, філологію,хімію, інформатику, математику, педагогіку, логістику, філософію, - покаже час. Головне - вірити в себе  й у  свої можливості. Тим більше, що кількість студентів у Польщі з міста Южноукраїнська  збільшується щороку.

Заболотня Вікторія Вікторівна, керівник групи, учитель Южноукраїнської гімназії №1

Представництво фонду «Perspektywy» м. Варшава

Варшавська політехніка

Виступ пана ректора Люблінського університету Марії Складовської - Кюрі

Академія підприємництва Леона Козминського

Вулички «старого міста»

Варшавський університет

Навчальні аудиторії

Виступ ректора Гуманітарної Академії імені Олександра Гейштора

Будинок у місті Пултуск, в якому жив Наполеон у 1806 -1807 р.р.

 

Читайте також

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

КП «ТВКГ» повідомляє, що під час планових відключень електропостачання соll – цент...