Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проведено конкурс «Гарячі страви споживайте, про міцне здоров′я дбайте»
AA

Проведено конкурс «Гарячі страви споживайте, про міцне здоров′я дбайте»

Мабуть кожен дорослий згадуючи своє дитинство, шкільні роки, початок шкільного робочого дня пам’ятає лагідний мамин голос яка згадувала, що вже пора просипатись, готуватись до школи. У цей час кімната була переповнена запахом ранкового сніданку, приготовленого її дбайливими руками.

Тепер ми, дбаємо про наших онуків і дітей забезпечуємо їм ранкові сніданки, обіди, вечері і основне наше завдання добитися якісного, раціонального харчування та забезпечити  здоров’я своїх близьких.

Шкільні роки - час бурхливого росту, безупинного фізичного і розумового розвитку. Швидкий ріст, постійний рух, напружена розумова діяльність - все це ставить перед організмом підвищені вимоги, спричинювання до великих витрат енергії. Для росту і забезпечення нормальної життєдіяльності організму серед інших факторів неабияке значення має режим харчування, а саме:  дотримання помірності, різноманітності їжі, регулярності її прийняття .

Проблема охоплення та забезпечення усіх учасників навчально - виховного процесу гарячим, збалансованим харчування уже не один рік стоїть на контролі міського управління освіти. Саме тому за пропозицією начальників управлінь Южноукраїнська та Первомайська у 2010 -2011 навчальному році було вперше спільно проведено   конкурс «Гарячі страви споживайте, про міцне здоров'я дбайте». Для закладів освіти нашого міста, у цьому році  цей конкурс пройшов вдруге. За умовами конкурсу учні 9- 11 класів готували стінні газети з даної тематики, а старші вікові групи дошкільних навчальних закладів та учні 1-8 класів самостійно та спільно з батьками готували фотографії. На конкурс було представлено десять стіннівок та сорок фото робіт. Цьогорічні сюжетні фото  були підібрані настільки цікаво, що журі конкурсу було дуже важко вибрати найкращі, тому  було запропоновано прийняти участь в оцінюванні робіт усіх працівників управління освіти, представників  комітету з тендерних торгів, підприємців, яків були учасниками тендерних торгів та тих, хто є постачальниками продуктів харчування у місті.

За результатами конкурсу найбільш активними були і відповідно досягли найкращих результатів  представники Центру розвитку дитини «Гармонія» завідувач Левицька Любов Анатоліївна,  ДНЗ №2 «Ромашка», завідувач Строчко Оксана Анатоліївна, загальноосвітні школи №2, директор Колпакова Наталя Олександрівна та №4, директор Карноаухова Марина Борисівна. Саме ці заклади отримали найбільше переможців конкурсу.

Завершенням конкурсу  стала виставка робіт організована в центрі дитячої та юнацької творчості та концертна програма підготовлена вихованцями закладу. «Королева здорового харчування » ще раз наголосила учасникам що краще споживати дітям, а про що варто забути взагалі. Щиру подяку за участь у конкурсі та побажання успіхів на майбутнє висловив начальник управління Юрій Михайлович Сінчук. Враховуючи те, що у міст Южноураїнськ, Первомайськ та Вознесенськ є спільні постачальники продуктів харчування Юрій Михайлович запропонував розширити географію конкурсу та у наступному році провести його для учнів закладів освіти трьох міст.

Найцікавішим для учасників став момент нагородження, який відбувся завдяки спонсорам  ТОВ «Мясницький двір» , керівник Цомін Олег Олександрович, який співпрацює з управління освіти з 2008 року та  ПП «Менада»,  керівник Балабушко Тетяна Миколаївна

Переможці конкурсу отримали соки та солодощі придбані на кошти спонсорів.

Управління освіти висловлює щиру подяку усім учасникам та організаторам конкурсу, спонсорам, які ,сподіваємось , продовжать цю добру традицію і у наступному році. Тож хочеться ще раз нагадати: «Гарячі страви споживайте, про міцне здоров'я дбайте»

 

Читайте також

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

КП «ТВКГ» повідомляє, що під час планових відключень електропостачання соll – цент...