Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
AA

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку.

Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

У 2021 році наша країна  відзначила 35-ті роковини від дня катастрофи планетарного масштабу. Від 26 квітня 1986 року – дня, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС, змінив ставлення до використання мирного атома, змінив долі тисяч людей.

Сьогодні щиро дякуємо і ліквідаторам, і міжнародній спільноті, яка допомагає Україні та українцям у нелегкій боротьбі із наслідками аварії на ЧАЕС.

У місті Южноукраїнську зареєстровано 31 особа 1 категорії (ліквідатори), 574 осіб 2 категорії (ліквідатори та евакуйовані), 90 осіб 3 категорії (ліквідатори та евакуйовані), 87 дітей,які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Завдячуючи депутатам Южноукраїнської міської ради та міському голові До  дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС проведено виплату   з міського бюджету ліквідаторам 2  та 3 категорії   по 500,00 грн., всього 374 особам на загальну суму   187,00 тис.грн.

Крім того  до Дня аварії на Чорнобильській АЕС  придбано 2-кімнатну квартиру ліквідатору  аварії на ЧАЕС та проведено виплату:

- 1 категорії (ліквідатори) у розмірі 2200, 00 грн. 33 особам на загальну суму 72600,00 грн. та з обласного бюджету по 2900,00 грн. кожному на загальну суму 95700,00 грн.;

- 2 і 3 категорії  (ліквідатори та евакуйовані) по 600,00 грн. кожному , всього 637 особі, на загальну суму  382200,00грн.

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...