Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У місті Южноукраїнськ відбулися святкові заходи до Всесвітнього Дня туризму
AA

У місті Южноукраїнськ відбулися святкові заходи до Всесвітнього Дня туризму

Перший рік у нашому місті 27 вересня 2011 року, на площі музейного комплексу  проводилися святкові заходи до Всесвітнього Дня туризму. Організаторами свята виступали управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради  за підтримки  Центру  дитячої та юнацької творчості.

Туризм – одна з найпопулярніших форм активного відпочинку планети. Щорічно десятки мільйонів людей, подорожуючи,  знайомляться з багатствами і красотами, історичними культурними пам’ятками,  досягненнями в економіці,  будівництві різних країн і народів. В Україні туризму почали приділяти увагу лише в останні роки. Для наших людей, особливо молоді, характерне прагнення поєднання відпочинку з активним пізнанням навколишнього світу. Правильно організована і уміло проведена подорож, зміцнює здоров’я людини, виховує в неї такі ціні якості, як ініціатива, мужність, наполегливість, значно підвищує працездатність. Під час походів, подорожей, міцніє почуття колективізму, розширюється кругозір туристів, розкриваються індивідуальні здібності кожного учасника, виховується любов до природи, до Батьківщини.

День туриста присвячується кожному, хто хоч раз в житті подорожував, жив на одинці з природою, на якийсь час забувши про трудові будні у багатолюдному місті.

У програмі свята були як розважальні номери, так і проводилися змагання юних туристів. Змагання проводилися з метою популяризації туризму, як ефективного засобу національно-патріотичного виховання та фізичного загартування учнівської молоді, підвищення спортивної майстерності учнів та залучення дітей до активного відпочинку.

Учасниками змагань виступали команда «Компас», відділення спортивного орієнтування ДЮСШ ККСС «Олімп», керівник Дьяченко А.С. та команда «Гри-гри», гурток «Пішохідний туризм» ЦДЮТ, керівник Гапонов М.Є.

Після завершення змагань, суддівська комісія, до складу якої входило три представники, підрахували результати  та визначили переможця. Команда «Гри-гри» отримали кубок та диплом за перемогу, зайнявши перше місце та команда «Компас», з відривом в один бал, кубок та диплом за друге місце, а також всі учасники команд отримали солодкі призи  для підтримки гарного настрою та фізичної форми.

З Днем туризму – святом усіх, кого ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Туризм – це ціла сфера життя і один з найпопулярніших видів відпочинку. Подорожуючи люди пізнають світ – історію, культуру, звичаї своєї країни та інших країн світу. А отже не лише відпочивають, а й збагачуються духовно.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...