Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Охайне місто – справа кожного
AA

Охайне місто – справа кожного

Не дивно, що всі ми вважаємо наше місто найкращим. У кожної людини з її рідним містом пов’язані власні переживання, невдачі та перемоги, проте в усіх людей, які мешкають у певному місті, є щось спільне. Якесь неповторне відчуття,  неповторна рисочка, вихована їхньою малою батьківщиною. З впевненістю можна сказати, що така родзинка є ї в усіх южноукраїнців.

 Цікаво спостерігати, як протягом невеликого проміжку часу стрімко та швидко розвивалось наше місто. Ще якихось 25 років тому  на цьому місті було селище міського типу, а зараз – хоча й невелике, але утопаюче в зелені молоде, компактне, охайне містечко.

Яке неповторне враження залишає в душі видовище ранкового міста, розмальованого невидимою рукою в сірих та лілових  відтінках, коли небо ще темне і таке таємниче! І на фоні цієї  ранкової краси поодинокі жителі, які поспішають разом зі своїми домашніми улюбленцями до місць вигулу тварин, здаються мандрівниками із дитячих казок. А яке приємне відчуття затишку відчувається, коли теплий м’який серпневий вечір плавно і повільно, неначе густий гарячий шоколад, розтікається маленькими охайними вуличками містечка. В такі миті, здається, навіть люди стають добрішими та ввічливішими один до одного.

Все це: і чисті охайні вулиці, і утопаючі в зелені двори, парки та сквер, і відсутність сміття на узбіччі доріг підтримується в гарному стані не тільки завдяки працівникам комунальних підприємств, які неначе невидимі стражі стоять на сторожі чистоти та порядку, а й завдяки пересічним громадянам міста, які дотримуються елементарних санітарних правил. Адже, як приємно спостерігати за тим, як маленька дитина, розгорнувши цукерку, біжить до найближчої урни для сміття, а не кидає обгортку просто на землю. І в цьому заслуга батьків цієї дитини, які,  безсумнівно, навряд чи кинуть сміття просто на землю.

На превеликий жаль в Южноукраїнську є люди, далекі від відчуття насолоди естетичним виглядом міста: в останній час побільшало несвідомих мешканців, які навмисно залишають сміття у місцях відпочинку, на березі річки, які кидають недопалки на землю, висипають шкарлупи від насіння прямо біля лавок, а також водіїв, котрі паркуються на газонах прибудинкових територій житлових будинків. «Горе» водії найчастіше залишають свої авта біля дитячих майданчиків чи прямо біля своїх вікон, виявляючи неповагу до сусідів. Такі «парковки» призводять до того, що в багатьох дворах газони просто зруйновані. Але, все ж таки, є надія, що в недалекому майбутньому  порушників, виявляючих неповагу до інших мешканців міста, значно поменшає.

Отже, якщо ви, шановні мешканці міста, не хочете відсторонюватись від життя нашого міста, ви маєте змогу внести свої пропозиції до проекту Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку на території міста Южноукраїнська, надіславши їх у письмовому вигляді на адресу управління житлово-комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради: вул. Дружби народів, 23, кімната 93, або зателефонувавши за № 2-10-57, 5-56-37.     

З текстом проекту Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку на території міста Южноукраїнська можна ознайомитись, звернувшись до управління житлово-комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради за адресою: вул. Дружби народів, 23. кімната 93, або, завітавши на офіційний сайт міста Южноукраїнська: www.yu.mk.ua.

У запропонованій редакції Правил благоустрою, забезпечення чистоти та правопорядку на території міста Южноукраїнська більш детальніше викладено правила поведінки фізичних та юридичних осіб на території міста, правила утримання та обслуговування об’єктів благоустрою, змістовніше описано порядок отримання необхідних дозвільних документів для виконання робіт на об’єктах благоустрою, правила утримання тварин тощо.  Висловлюйте свої пропозиції з приводу того, чи повинна взагалі нести відповідальність, наприклад, людина, яка смітить шкарлупками від насіння (до речі, насіння – улюблена «українська розвага») або кидає недопалки на землю,  та,   якщо «так» - яким саме чином.  Адже, прибирання сміття, розкиданого  безвідповідальними громадянами міста,  оплачуємо саме ми з вами.

Нам небайдужа, також, ваша думка щодо притягнення до відповідальності тих людей, які прогулюються з собаками без повідків та намордників вулицями нашого міста, думаючи, що вони залишаться без покарання.

Всім мешканцям міста треба з відповідальністю поставитись до даного питання та плідно попрацювати над внесенням своїх пропозицій до  нового проекту Правил благоустрою, забезпечення чистоти та правопорядку на території міста Южноукраїнська, тоді значно поменшає кількість звернень від мешканців міста про порушення благоустрою, правил поведінки несумлінними громадянами міста та інших питань,  та,  після покращення становища в цілому,  свідомі  громадяни з гордістю будуть казати, що саме вони приймали участь у становленні  порядку  у сфері благоустрою в місті.

Якщо ви не байдужі до майбутнього нашого з вами міста, давайте разом підтримувати естетичну красу вулиць, чистоту та охайність проспектів, парків та скверу  містечка, в якому ми живемо, адже ми є прикладом для молодшого покоління, і як ми його навчимо – такою в недалекому майбутньому буде і віддача. Так, наведення та підтримання чистоти та порядку в місті – дійсно складна проблема, але її вирішення треба розпочинати з малого, варто лише кожному з нас задуматись над тим, чи хочеться нам жити в бруді, смітті, зустрічати на вулицях міста п’яних з неадекватною поведінкою, або  спокійно спостерігати за процесом вигулу тварин прямо посеред проспекту та іншими порушеннями правил благоустрою. Якщо ні – чекаємо на ваші пропозиції.

Інакше прагнення до кращого життя та до досягнення рівня Європейської країни так і залишиться тільки в наших думках. 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...