Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У ВП "Атоменергомаш" відкрито нову лінію з виробництва комплектуючих паливних касет
AA

У ВП "Атоменергомаш" відкрито нову лінію з виробництва комплектуючих паливних касет

29 серпня на ремонтно-механічному заводі (РМЗ) ВП "Атоменергомаш" НАЕК "Енергоатом" відкрито нову виробничу лінію з виготовлення комплектуючих виробів для тепловиділяючих збірок російської компанії "ТВЕЛ". В урочистому відкритті взяли участь представники дирекції компанії "Енергоатом" на чолі з президентом НАЕК Юрієм Недашковським. Коментуючи подію, він завив: "У ході візиту я переконався, що роботи набрали досить хорошого темпу. На сьогодні будь-яких організаційних, фінансових  проблем, чи проблем з поставками немає, є окремі робочі моменти, які ми вирішуватимемо вже в центральному офісі у Києві".

Майбутній РМЗ було створено в 1991 році як інструментальний цех Южно-Української АЕС. У березні 2004 року він першим увійшов до складу створеного відокремленого підрозділу НАЕК "Атоменергомаш". Основними завданнями РМЗ на сьогодні є забезпечення атомних електростанцій нестандартним обладнанням і елементами трубопроводів, а також випуск іншої продукції для підрозділів "Енергоатому" та сторонніх організацій. Президент компанії Юрій Недашковський називає "Атоменергомаш" перспективним виробничим підрозділом, перед яким ставиться завдання поступового нарощування обсягів послуг, що надаються вітчизняним АЕС.

Відкриття нової виробничої лінії - один з напрямів розвитку "Атоменергомашу" в цілому та його складової РМЗ, зокрема. Підготовка до цієї події тривала декілька років. У 2009 році НАЕК придбав у ВАТ "ТВЕЛ" ліцензію на випуск двох комплектуючих для тепловиділяючих збірок (ТВЗ): хвостовиків і голівок. У подальшому в одного з провідних світових підприємств-виробників - японської компанії "OKUMA" -  було придбано високоточне обладнання для їх виготовлення, виконано його монтаж і наладку. До кінця серпня 2011 року підготовчий етап було повністю завершено і нова лінія урочисто відкрита. За інформацією фахівців РМЗ, на осінь призначено кваліфікаційні випробування перших партій дослідних виробів нової лінії. (Для довідки: для виготовлення голівки ТВЗ необхідно 99 деталей, 21 найменування виробів; для хвостовика ТВЗ - 7 деталей, 6 найменувань виробів).

В подальшому комплектуючі ТВЗ, виготовлені на ремонтно-механічному заводі "Атоменергомашу", поставлятимуться "ТВЕЛу" для використання при фабрикації ядерного палива, що надходитиме у рамках контракту з російськими партнерами на українські АЕС.

 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...