Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У Южноукраїнську підбито підсумки конкурсу рефератів "Молодь про атомну енергетику"
AA

У Южноукраїнську підбито підсумки конкурсу рефератів "Молодь про атомну енергетику"

26 травня в місті-супутнику Южно-Української АЕС підбито підсумки традиційного конкурсу рефератів і науково-освітніх проектів "Молодь про атомну енергетику", який щорічно проводиться серед старшокласників середніх шкіл, гімназії та учнів машинобудівного ліцею Южноукраїнська. Його організаторами багато років поспіль виступає відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС спільно з міським управлінням освіти та науки.

З 22 представлених проектів журі відібрало 10 кращих. За перемогу в міському конкурсі їх автори боролися в ході публічного захисту своїх робіт. При цьому журі, до складу якого входили представники міського управління освіти, відділів радіаційної, ядерної безпеки, роботи з громадськістю та захисту навколишнього середовища ЮУ АЕС,  враховувало спеціальні знання з питань ядерної енергетики, самостійність, оригінальність мислення та вміння розкрити тему.

Переможцем визнано Ростислава Прозоровського з роботою "Ядерний паливний цикл". На другому місці Ксенія Мокроусова, реферат якої було присвячено впливу на довкілля ТЕС, ГЕС і АЕС. Третє місце присуджене Анастасії Сухініній за роботу "Атомна енергетика та психологія". Усі три призери - десятикласники міських шкіл. А ось заохочувальний приз члени журі присудили учениці гімназії Юлії Махоті, що підготувала реферат "Ядерна енергетика та громадська думка". 

Переможці міського конкурсу і педагоги, що готували їх, нагороджені грошовими преміями від головного підприємства міста - ВП "Южно-Українська АЕС". Усім учасникам за традицією вручено інформаційні матеріали та пам'ятні сувеніри з символікою ЮУ АЕС.

Головна мета конкурсу, який проводиться в місті енергетиків вже близько 20 років,  - виявлення обдарованої молоді, що проявляє схильність до професійної діяльності в ядерній галузі. Теми підготовлених робіт свідчать про те, що підростаюче покоління не лише серйозно цікавиться професією атомника, а й замислюється про роль людини в забезпеченні безпечної роботи АЕС, вплив атомноенергетичних об'єктів на довкілля, формування щодо них об'єктивної громадської думки.

Автори трьох кращих робіт стануть учасниками Всеукраїнського відкритого конкурсу рефератів про атомну енергетику та ядерну фізику серед старшокласників, організаторами якого виступають Українське ядерне товариство і НАЕК "Енергоатом" за участю російської компанії "ТВЕЛ" і кафедри АЕС Одеського Національного політехнічного університету. Його підсумки традиційно буде підбито в кінці року.

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 18.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 18 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської терит...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...

Психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Знайомилися з поняттям вищих психічних функцій: пам'яті, уваги та мислення, які з віком слабшают...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 17.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 17 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...