Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Організація надання соціальних послуг одиноким, одинокопроживаючим громадянам похилого віку інвалідам та дітям-інвалідам
AA

Організація надання соціальних послуг одиноким, одинокопроживаючим громадянам похилого віку інвалідам та дітям-інвалідам

Сьогодні державної ваги та особливої гостроти набула проблема надання різних видів допомоги вразливим верстам населення. Досвід роботи органів соціального захисту засвідчує, що в місті Южноукраїнську  вони  роблять важливі справи щодо вирішення цих питань. Органи пенсійного фонду вирішують питання пенсійного забезпечення, міській центр зайнятості – питання працевлаштування та виплат допомог по безробіттю, медико-санітарна частинна – питання охорони здоров¢я, фонди соціального страхування – питання страхових виплат, а управління праці та соціального захисту населення вирішує питання за трьома напрямками: питання праці, державні допомоги, соціальний захист.

Управлінню праці та соціального захисту населення підпорядкований комунальний заклад “ Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнськ”  де соціальні послуги громадянам надають працівники чотирьох відділень..

Чинним документом, що регулює роботу відділень соціальної допомоги є постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 року №1417 “Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)”.

Зазначеною постановою визначено, що відділення соціальної допомоги вдома, відділення соціально-медичних послуг, відділення соціальної реабілітації дітей - інвалідів та відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, які входять до складу територіального центру соціального обслуговування надають соціальні послуги на платній та безоплатній основі одиноким громадянам похилого віку, інвалідам, іншим громадянам, які перебувають в складних життєвих умовах та дітям-інвалідам.

За 2010 рік у  відділеннях було надано: соціально-медичних послуг 318 особам; соціально-побутових -107  громадянам; соціально-педагогічних –16 особам. Соціальні та  медичні послуги надаються безкоштовно для одиноких осіб та учасників війни, на платній основі для інших громадян, згідно встановлених тарифів. Тарифи на платні соціальні послуги розроблені відповідно до методичних рекомендацій, затверджених Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 24.02.10 № 32.

У відділенні соціальної реабілітації дітей-інвалідів надаються соціально - педагогічні послуги, здійснюється медичний супровід 16 дітей-інвалідів на базі оздоровчо-реабілітаційного центру “Іскра” двома курсами на рік.

До відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги протягом 2010 року звернулося та виявлено 6621 малозабезпечених пенсіонерів, непрацездатних громадян та інвалідів, що  потребують адресної грошової та натуральної допомоги.

Протягом минулого року надано грошової допомоги 1895 потребуючим  на загальну суму 788,7 тис. грн., натуральної допомоги 2490 осіб на загальну суму 485,4 тис. грн., продуктові набори отримали 194 особи, пунктом гарячого харчування скористались         75 осіб.

Протягом 2010 року пенсіонери міста отримали 1715 перукарських послуг, з них 895 безкоштовно та 820 за соціальними тарифами. Інваліди-візочники  мають можливість виїхати за своїми потребами за допомогою мобільного сходового підйомника. На протязі 2010 року інваліди отримали 382 послуги.

            За рейтингом роботи управління праці та соціального захисту населення в розрізі надання грошової  та натуральної допомоги зайняли 2 місце в області.

 

 

Всю інформацію, що стосується соціального захисту читайте в розділі  "Соціальний захист"

 

Читайте також

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, запобігання корупції, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

18 липня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законно...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 18.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 18 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської терит...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...

Заняття в літньому таборі "Лісова мавка"

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні заняття було присвячено цікавій темі тотемів"Природні тотемі - особливо тварини - є си...

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в Южноукраїнській міській територіальній громади!

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Благодійний фонд «Берегиня Південь» на наступному тижні, а саме: 24.07. та 26.07.2024 з...