Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Державна допомога сім’ям з дітьми
AA

Державна допомога сім’ям з дітьми

Малозабезпечені сім’ї, в яких виховуються діти до трирічного віку мають можливість у 2011 році відповідно до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” отримувати допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як різницю між 100 відсотками прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (з 01.01.2011р. - 941,00 грн., з 01.04.2011р. – 960,00 грн., з 01.10.2011р. – 985,00 грн., з 01.12.2011р. – 1004,00 грн.), та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень.
Для призначення допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, подається в установленому порядку довідка про склад сім’ї, декларація про доходи та майновий стан, яка заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї.
Виплата допомоги в розмірі, що перевищує мінімальний, здійснюється протягом шести календарних місяців. Якщо особа, якій призначена допомога, після закінчення зазначеного строку не підтвердила право на призначення допомоги у розмірі, що перевищує мінімальний, допомога виплачується у мінімальному розмірі.

Додатково наголошуємо, якщо до закінчення відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку особа приступила до роботи в режимі повного робочого часу, то роботодавець повинен протягом п’яти днів після видання наказу про припинення зазначеної відпустки повідомити про це орган праці та соціального захисту населення. Заявник, у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, в тому числі в разі виходу на роботу, зобов’язаний повідомити про це у десятиденний термін.


Більш детальну інформацію ви можете отримати у кабінеті 2
(1 поверх) або за телефоном: 5-65-36

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...