Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Тарифи на житлово-комунальні послуги
AA

Тарифи на житлово-комунальні послуги

 Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009р. № 529 був затверджений Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Працівниками КП «ЖЕО» на даний час завершується кропітка робота з економічного обґрунтування розміру тарифів по кожному будинку окремо, оскільки пунктом 2 Постанови передбачено, що тарифи з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій розраховуються окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників фактичного надання послуг.

Економічне обґрунтування розміру тарифів проводиться з врахуванням забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків та прибудинкових територій, оскільки це викликано життєвою необхідністю.

Виконуючи покладені на КП «ЖЕО» обов’язки, його працівники щоденно у важких умовах підтримують належний санітарноепідеміологічний стан в будинках та прибудинкових територіях. Регулярно вивозяться тверді побутові відходи та інше сміття, проводиться прибирання сходових клітин, щоранку комплексними працівниками, за будь-якої погоди, чи то хуртовина, чи ожеледиця – проводиться очищення ганків будинків від снігу та льоду, а пішохідні доріжки посипаються протиожеледною сумішшю.

За відсутності дотацій підприємство вимушене було провести скорочення чисельності та не проводити заходи матеріального заохочення (премії та надбавки) працівникам, у яких збільшилось навантаження у зв’язку із покладенням на них обов’язків скорочених працівників.

У важких кризових умовах, при недостатності фінансування та існуючій заборгованості з боку споживачів за надані КП «ЖЕО» послуги, працівники підприємства самовіддано поставились до своїх обов’язків, і підприємство вистояло у важкі для країни часи.

Але життя не стоїть на місці, і з перебігом часу все змінюється. З прийняттям Верховною Радою України Державного бюджету на 2011 рік, з 1 січня буде підвищено мінімальний рівень заробітної плати. А звідки брати кошти підприємству на ці заходи, якщо тарифи на житлово-комунальні послуги залишаться незмінними? Із зміною доходів громадян змінюються і ціни, вони невпинно зростають на всі види продукції. Тому КП «ЖЕО» вимушене буде за таких обставин підвищити тарифи на послуги.

На даний час з липня 2009 року діють тарифи, встановлені рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради № 159 від 27.05.2009 року.

Враховуючи зростання цін на запчастини до автотранспорту та обладнання, будівельні, паливномастильні матеріали та ремонтні роботи, для утримання житлового фонду в належному стані потрібні будуть чималі кошти.

З цього приводу потрібно, щоб кожен споживач своєчасно і в повному обсязі сплачував на рахунок КП «ЖЕО» нараховані поточні платежі згідно встановлених тарифів.

Звісно, із злісними неплатниками необхідно буде проводити роботу щодо стягнення заборгованості в судовому порядку. І така робота постійно проводиться. Щоденно інспектори КП «ЖЕО» відвідують боржників, нагадують про необхідність своєчасної оплати наданих послуг. А на тих, хто не реагує на попередження, оформлюються матеріали до суду із позовами та заявами про видачу судових наказів про стягнення заборгованості в примусовому порядку, що тягне за собою опис, арешт та реалізацію майна. Доречи, з січня 2011 року на суми заборгованості буде нараховуватись пеня, що повинно дисциплінувати споживачів щодо своєчасної оплати отриманих послуг.

Саме для забезпечення нормальної життєдіяльності в цілому нашого міста і було створено КП «ЖЕО», основним завданням якого є утримання в належному стані будинків і споруд та прибудинкових територій.

Нормальне функціонування Комунального підприємства «ЖЕО» повністю залежить від надходжень коштів по сплаті за надані споживачам послуги. Тому не слід забувати, що до 25 числа кожного поточного місяця необхідно оплачувати витрати КП «ЖЕО» за надані житлово-комунальні послуги згідно встановлених тарифів, і тоді чистота і порядок будуть завжди панувати в нашому місті.
 

Читайте також

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...

Хореографічний колектив Южноукраїнської мистецької школи зайняв III місце в обласному огляді-конкурсі «Джерело юних талантів»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 24 квітня 2024 року...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 25.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 25 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...