Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Обговорюємо проект міської Програми профілактики правопорушень та негативних проявів серед неповнолітніх на 2010 – 2011 роки.
AA

Обговорюємо проект міської Програми профілактики правопорушень та негативних проявів серед неповнолітніх на 2010 – 2011 роки.

Шановні мешканці міста!

          Служба у справах дітей  Южноукраїнської міської ради надає на ваш розгляд та обговорення проект міської Програми профілактики правопорушень та негативних проявів серед неповнолітніх на 2010 – 2011 роки.

         Звертаємося до небайдужих мешканців нашого міста, які мріють про  спокій та затишок, хочуть відпочивати без тютюну та алкоголю, вести здоровий спосіб життя.

         Чекаємо від вас цікавих пропозицій, креативних ідей та нестандартних проектів.

         Не залишимо без уваги та розгляду жодне ваше побажання.

 

 Пропозицій чекаємо на сайті у розділі «Звернення громадян» або за адресою : вул Дружби народів 54 ( блок – вставка 9 гуртожитку), або за телефонами: 5-31-24, 5-88-11


ПРОЕКТ

Міська Програма профілактики правопорушень та негативних проявів серед неповнолітніх на 2011-2015 роки

1.Мета Програми :
Метою прийняття Програми є профілактика правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми, захист прав, свобод та законних інтересів дітей
2. Основні завдання Програми:
- розроблення та запровадження ефективних форм роботи з профілактики правопорушень, безпритульності і бездоглядності дітей, виявляти на ранній стадії сім'ї, які неспроможні або не бажають виконувати виховні функції ;
- здійснення заходів, спрямованих на профілактику правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми
3. Фінансово-економічне забезпечення
Реалізація Програми здійснюється в межах видатків, передбачених у місцевому бюджеті на відповідну мету, а також за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.
4. Очікувані результати виконання Програми
Виконання міської Програми профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми, дасть можливість :
Для виконання Програми необхідно здійснити такі заходи :

Заходи щодо виконання міської Програми профілактики правопорушень та негативних проявів серед неповнолітніх на 2011- 2015 роки.
І. Профілактика правопорушень, та інших негативних проявів серед неповнолітніх
1. Забезпечити належні побутові умови , працевлаштування, навчання та професійну підготовку неповнолітніх, які звільнилися з місць позбавлення волі, повернулися зі шкіл та профтехучилищ соціальної реабілітації
Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


2. Забезпечити надання соціальних послуг неповнолітнім, які повернулися з місць позбавлення волі, або засуджені до покарання без позбавлення волі.
Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


3. Продовжити роботу з раннього виявлення, та обліку сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах та надання їм комплексу соціальних послуг, здійснювати систематичні профілактичні заходи щодо виявлення сімей, де є загроза вчинення насильства або жорстокого поводження з дітьми.
Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Южноукраїнської міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради, управління праці та соціального захисту населення, Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), державний заклад «Спеціалізована медико – санітарна частина №2» Міністерства охорони здоров’я України (за узгодженням)
2011 -2015 роки


4. Забезпечити якісне проведення цільових профілактичних оглядів учнів групи ризику загальноосвітніх шкіл, з метою виявлення осіб, які зловживають алкогольними напоями або які епізодично, без дозволу лікаря, вживають наркотичні, психотропні та інші одурманюючі речовини.
Державний заклад «Спеціалізована медико – санітарна частина №2» Міністерства охорони здоров’я України ( за узгодженням), управління безперервної освіти та науки міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням).
2011-2015 роки


5. Забезпечити облік неповнолітніх, які звільнилися з місць позбавлення волі та диспансерний нагляд за неповнолітніми наркологічними хворими та особами профілактичного обліку, які зловживають алкогольними та наркотичними засобами.
Державний заклад «Спеціалізована медико – санітарна частина №2» Міністерства охорони здоров’я України ( за узгодженням),
управління Державного департаменту з питань виконання покарань у Миколаївській області ( за узгодженням), Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням).
2011-2015 роки


6. Забезпечити проведення активної антиалкогольної та антинаркоманійної пропаганди серед дітей, використовуючи різноманітні форми і методи.
Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Южноукраїнської міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, Державний заклад «Спеціалізована медико – санітарна частина №2» Міністерства охорони здоров’я України ( за узгодженням), управління безперервної освіти та науки міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням).
2011-2015 роки


7. Сприяти роботі громадських організацій, діяльність яких спрямована на організацію оздоровлення, дозвілля та максимальної зайнятості дітей, з метою профілактики правопорушень серед неповнолітніх.
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, громадські організації міста
2011-2015 роки


8. Забезпечити проведення міжвідомчих нарад з питань профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми, та з питань проведення індивідуально – профілактичної роботи серед неповнолітніх осіб, засуджених без позбавлення волі, які перебувають на обліках кримінально – виконавчої інспекції
Южноукраїнський міський підрозділ кримінально – виконавчої інспекції управління державного департаменту України з питань виконання покарань в Миколаївській області ( за узгодженням), Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), державний заклад «Спеціалізована медико – санітарна частина №2» Міністерства охорони здоров’я України ( за узгодженням), управління безперервної освіти та науки міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Южноукраїнської міської ради.
2011-2015 роки


9. Забезпечити постійний контроль за поведінкою неповнолітніх, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.
Южноукраїнський міський підрозділ кримінально – виконавчої інспекції управління державного департаменту України з питань виконання покарань в Миколаївській області ( за узгодженням), Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський машинобудівний ліцей.
2011-2015 роки


10. Проводити операції та відпрацювання щодо виявлення дорослих осіб, які залучають підлітків до протиправної діяльності.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням)
2011 – 2015 роки


11. Проводити відпрацювання з виявлення підлітків, які скоїли адміністративні правопорушення.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням)
2011 – 2015 роки


12. Посилити роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області (за узгодженням)
2011 – 2015 роки


13. Здійснювати перевірки неповнолітніх, які перебувають на обліку в підрозділах кримінальної міліції у справах дітей за місцем проживання та навчання.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням)
2011 – 2015 роки


14. Забезпечити проведення перевірок стану роботи навчально – виховних і позашкільних закладів з питань правового виховання дітей, профілактики правопорушень та за фактами вчинення учнями правопорушень і злочинів.
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління освіти та науки Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням)
2011 – 2015 роки


15. Проводити роботу по взаємному інформуванню підрозділів кримінальної міліції у справах дітей, служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради , управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради про дітей, які не навчаються, вчинили злочини, правопорушення, затримані за вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв, бродяжництво та жебракування.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління освіти та науки Южноукраїнської міської ради,
2011 – 2015 роки


16. Залучати підлітків, які перебувають на внутрішньошкільному обліку до роботи у гуртках загальноосвітніх навчальних закладах.
Управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


17. Забезпечити своєчасний облік дітей шкільного віку, здійснювати контроль за охопленням дітей освітою.
Управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


18. Організація контролю за відвідуванням неповнолітніми загальноосвітніх навчальних закладів, поведінкою дітей «групи ризику».
Управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


19. Проводити заходи направлені на профілактику соціально – небезпечних хвороб та пропаганду здорового способу життя.
Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Южноукраїнської міської ради, управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


ІІ. Запобігання дитячій безпритульності і бездоглядності
1. Продовжити проведення рейдів «Діти вулиці» щодо виявлення дітей, які займаються бродяжництвом та жебракуванням.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради
2011 – 2015 роки


2. Проводити профілактичні відпрацювання комп’ютерних клубів, відеотек та дискотек щодо відвідування їх дітьми під час уроків та у вечірній час.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради
2011 -20015 роки


3. Проводити рейди – перевірки торгівельних закладів міста стосовно реалізації ними спиртних напоїв та тютюнових виробів дітям.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради
2011 – 2015 роки


4. Проводити щорічний Всеукраїнський рейд «Урок» для виявлення та залучення до навчання дітей, які тривалий час не навчаються або не навчалися взагалі.
Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління освіти та науки Южноукраїнської міської ради,
2011 – 2015 роки


5. Забезпечити дотримання культурно – розважальними закладами, комп’ютерними клубами нормативно – правових актів щодо порядку відвідування їх дітьми, заборони продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів, розповсюдження наркотиків, пропаганди проституції, насилля,жорстокості.
Управління економіки Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням), служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради
2011 – 2015 роки


6. Сприяти роботі в загальноосвітніх та в позашкільних навчальних закладах гуртків правознавчої спрямованості, створенню необхідних умов для їх функціонування.
Управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


7. Забезпечити висвітлення в засобах масової інформації стану профілактики правопорушень і злочинів та заходів щодо соціального захисту дітей.
Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Южноукраїнської міської ради, служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, відділ зв’язків з громадськістю виконкому Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


8. Продовжити роботу служби «Телефон термінової допомоги дітям» комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Южноукраїнської міської ради та Телефону довіри центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Южноукраїнської міської ради для прийому повідомлень про факти жорстокого поводження з дітьми, порушення їх прав, втягування дітей у протиправну діяльність.
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, центр соціальних служби для сім’ї, дітей та молоді Южноукраїнської міської ради
2011-2015 роки


9. Проводити засідання координаційної ради з питань соціального захисту , профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей.
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради, центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Южноукраїнської міської ради, управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський міський відділ управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області ( за узгодженням)
2011 -2015 роки


10. Забезпечити діяльність комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради»
Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради
2011 -2015 роки


11. Забезпечити збереження мережі позашкільних навчально – виховних закладів, їх ефективну роботу у сфері правового, морального та громадянського виховання дітей.
 

Читайте також

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з проведенням робіт по врізці засувки на с/ш №3 24.04.24 р. із 7.00 год. до 17.00 го...

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відбулась фасилітаційна зустріч з командою представників Міжнародної неурядової організації «Ц...

Міським головою затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів  Южноукраїнської міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Міським головою 22.04.2024 затверджено доповнення до плану діяльності з підготовки проєктів...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...