Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 03 грудня визначено Міжнародним днем людей з інвалідністю
AA

03 грудня визначено Міжнародним днем людей з інвалідністю

03 грудня визначено Міжнародним днем людей з інвалідністю.

Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь осіб з інвалідністю в житті суспільства. Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі осіб з інвалідністю в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав осіб з інвалідністю і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

В департаменті соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради на обліку перебуває 1738 осіб з інвалідністю, з них І групи – 123 осіб, ІІ групи – 453, ІІІ групи – 1011, дітей з інвалідністю – 151 осіб.

З метою забезпечення даної категорії належними пільгами та послугами в поточному році департаментом проведено наступну роботу:

За кошти міського бюджету:

Забезпечено лікарськими засобами за рецептами лікарів дітей з інвалідністю при амбулаторному лікуванні 41 дитина з інвалідністю на суму 84,4 тис.грн.,

Забезпечено лікарськими засобами за рецептами лікарів осіб з інвалідністю І та ІІ групи із психічними захворюваннями та захворюванням на бронхіальну астму при амбулаторному лікуванні 39 осіб з інвалідністю на суму 21,4 тис.грн.

забезпечено засобами реабілітації медичного призначення (памперси) 33 особи з інвалідністю з них 9 дітей з інвалідністю на загальну суму 59,4 тис.грн.;

Забезпечено пільгою на оплату 50% комунальних послуг 25 осіб з інвалідністю по зору, на загальну суму 28,9 тис.грн.;

Направлено до відділення комплексної соціальної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» 60 дітей з інвалідністю.

         У звітному періоді заключний договір з санаторієм «Борисфен» для проходження санаторно-курортного лікування 5 осіб з інвалідністю на загальну суму 34,1 тис. грн.

Здійснена виплата матеріальної допомоги для придбання калоприймачів 6 особам з інвалідністю на суму 37,3 тис.грн.

За кошти державного бюджету:

Забезпечено технічними засобами реабілітації та індивідуальними протезно-ортопедичними виробами 108 осіб з інвалідністю.

Направлено 4 справи дітей з інвалідністю до департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА для проходження реабілітації в центрі дитячої ортопедії та реабілітації Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

1 особа з інвалідністю пройшла у Вінницькому міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів «Поділля» та 1 дитина з інвалідністю навчається в комунальній установі «Центр професійної реабілітації».

Здійснена виплата одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та непрацюючим малозабезпеченим 9 особам в розмірі 6,3 тис.грн.

Здійснена виплата на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів 4 особам на суму 1,2 тис.грн.

Здійснена виплата компенсацій на транспортне обслуговування 25 особам на суму 9,1 тис.грн.

Здійснена виплата компенсації за невикористане санатоно-курортне лікування 7 особам на суму 2,5 тис.грн.

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю здійснено одноразову грошову виплату особам з інвалідністю І групи та дітям з інвалідністю по 300,00 грн. та особам з інвалідністю ІІ групи по 150,00 грн.

Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...