Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | НА ДРУГОМУ ЕНЕРГОБЛОЦІ ЮЖНО-УКРАЇНСЬКОЇ АЕС ПЛАНУЄТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ ПОТОЧНОГО РЕМОНТУ
AA

НА ДРУГОМУ ЕНЕРГОБЛОЦІ ЮЖНО-УКРАЇНСЬКОЇ АЕС ПЛАНУЄТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ ПОТОЧНОГО РЕМОНТУ

26 лютого другий енергоблок Южно-Української АЕС планується вивести у поточний ремонт згідно з дозволеною заявкою. Ремонт буде проводитися на обладнанні реакторного відділення енергоблока - головному циркуляційному насосі №1 (ГЦН-1). Реакторну установку енергоблока попередньо розвантажено до 67% (електрична потужність складає 575 МВт), відключено ГЦН-1 через підвищену температуру підп’ятника.

Обладнання першого та третього енергоблоків АЕС працює без зауважень у заданому режимі. Перший енергоблок працює на номінальному рівні потужності. Третій енергоблок працює з обмеженою потужністю через вигорання ядерного палива. На початку березня третій енергоблок планується відключити від енергосистеми для проведення щорічного планово-попереджувального ремонту з перевантаженням ядерного палива.

Радіаційна обстановка на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки. Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

 

Інформація про ВП ЮУАЕС

Южно-Український енергетичний комплекс розташований  на півдні України Миколаївської області. До його складу входять Южно-Українська атомна станція (три атомні енергоблоки сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська гідростанція на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і високоманеврена Ташлицька гідроакумулююча станція (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 302 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3). Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року «Про затвердження проекту завершення будівництва Ташлицької ГАЕС» визначено введення в експлуатацію шести гідроагрегатів ТГАЕС загальною потужністю 900 МВт.

У 1996 році як відокремлений підрозділ підприємство увійшло до складу ДП НАЕК «Енергоатом». За обсягами виробництва Южно-Український енергокомплекс забезпечує потреби в електричній енергії регіону з більш як п’ятимільйонним населенням. За роки існування підприємством вироблено понад 520 млрд кВт·год. електричної енергії.

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...

27 липня - 30 років від дня створення управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановні працівники управління соціального захисту населення! Від імені Южноукраїнської міської ра...

Звіт про результати проведення внутрішньої оцінки якості та моніторингу надання соціальних послуг у комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних посл...

Торгівля людьми

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Особа вважає себе такою, яка була втягнута у військовий конфлікт, і хоче оформити статус постраждало...