Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС вітали колег, які боронять Україну
AA

На ПАЕС вітали колег, які боронять Україну

1 жовтня, у День захисників і захисниць України на Південноукраїнській АЕС відбувся урочистий мітинг. Атомники вітали колег, які стали на захист Батьківщини. Нагороди філії «ВП ПАЕС» та профспілкової організації підприємства отримали десятеро військових.

Теплі обійми, посмішки й одночасно сльози на очах – так зустрічали працівники атомної електростанції своїх друзів і колег, які нині боронять рідну землю від російських загарбників. Загалом понад 200 працівників Південноукраїнського енергокомплексу зараз на фронті. Тим, кому цього дня з нагоди свята вручали нагороди, у війську надали коротку відпустку. Це теж свого роду «бонус» - побувати вдома, побачитись з рідними, поспілкуватись з друзями та колегами, -зазначають військові. Дехто з них після того, як змінив робочий спецодяг на військову форму, ще не був на АЕС, але кажуть, - завжди відчували підтримку колективу.

Приймали військових урочисто: у вишиванках, з національною символікою, під звуки гімну. Розгорнули також стяги бойових частин, які ті на знак вдячності за допомогу передали колективу атомників. Загалом Південноукраїнський енергокомплекс уже надав допомогу 115 військовим підрозділам. Зазвичай це амуніція, засоби захисту, форма, спецобладнання (квадрокоптери, тепловізори, монокуляри, генератори тощо). Кошти на все це атомники збирають під час постійно діючої акції «Допомога захисникам України».

«Століттями український народ прагнув жити в незалежній державі. Часто ми були змушені зі зброєю в руках відстоювати це право. Наша земля завжди народжувала сильних і мужніх духом людей. Під благословенням заступниці – Пресвятої Богородиці, вони зі зброєю в руках йшли на зустріч ворогу, щоб боронити мирні домівки й не дати знедолити мирних людей. На жаль, історія повторюється. Зараз завдяки вам, наші захисники, народ України має надію на майбутнє та незалежне життя. Щиро бажаю вам здоров’я, удачі. Нехай кулі оминають, а броня буде міцною! Разом переможемо!», – звернувся до присутніх генеральний директор філії «ВП «ПАЕС» Вячеслав Стоянов.

За особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України від збройної агресії російської федерації дясятеро працівників ПАЕС отримали грамоти від адміністрації та первинної профспілкової організації підприємства. Сьогодні вони військові, а в недавньому минулому - слюсарі, ремонтники, автомобілісти, інженери, керівники підрозділів. Поряд з мужніми чоловіками грамоту отримала й контролер загону воєнізованої охорони Ольга Парфьонова. Вона пішла до війська з особистих переконань і вже маже рік виборює незалежність нашої держави.

 «Хочу подякувати колективу атомної електростанції за надпотужну підтримку. Ми відчуваємо її з першого дня війни. Атомники це сила, зокрема й на фронті. У нашому батальйоні теж служать працівники АЕС. Дякую, що вірите в нас, що підтримуєте, допомагаєте», -  взяв слово від імені військових Андрій Дікусар. У знак вдячності він вручив листи подяки колективу та передав прапор батальйону безпілотних систем.

Під час заходу грамотами також були відзначені військовослужбовці військової частини Національної гвардії України, які виконують завдання з охорони й оборони Південноукраїнської АЕС.

 

Читайте також