Res --> 1 Офіційний сайт міста Південноукраїнська | Усе врахувати, запобігти негативні наслідки, потурбуватися про безпечність!
AA

Усе врахувати, запобігти негативні наслідки, потурбуватися про безпечність!

УСЕ ВРАХУВАТИ, ЗАПОБІГТИ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ, ПОТУРБУВАТИСЯ ПРО БЕЗПЕЧНІСТЬ!!!!!!!

В Миколаївський області протягом декількох років зберігається напружена ситуація з захворюваннями на кишкові інфекції, харчові отруєння. Так з 2016 по травень 2019 року зареєстровано 8 спалахів на кишкові інфекції. П’ять спалахів пов’язані з відвідуванням закладів громадського харчування. Не додержання суб’єктами господарювання технологій приготування страв, відсутність медичних оглядів робітників кафе, виготовлення страв з сумнівних продуктів привело на лікарняне ліжко 54 людини.

Що треба врахувати, щоб потім не захворіли діти, не були витрачені гроші на ліки, щоб випускний запам’ятався тільки радісними подіями???

  1. При вибору кафе чи ресторану поцікавтесь у керівництва закладу про наявність дозвільних документів. До закладу, який працює за правилами простіше пред’явити претензії в разі непорозумінь та ускладнень.
  2. Поцікавтесь наявністю умов, необхідного складу приміщень, технологічного та холодильного обладнання суб’єкта господарювання, у відповідності до заявлених меню.
  3. Не допускайте в меню страв домашнього приготування.
  4. Будьте впевнені у якості продуктів. Запитайте про наявність документів, що підтверджують якість та безпечність харчових продуктів.
  5. Не замовляйте в меню страви, які потенційно небезпечні ( особливо у теплу погоду) – салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, студні, фаршировані птиця та риба, торти та тістечка з кремом.
  6. Не замовляйте велику кількість страв! Пам’ятайте!!!! Згідно санітарним нормам, середній термін зберігання бенкетних страв – 2 (дві) години. Ідеальний формат бенкету: приготували, подали, з’їли.

ПРОСТІ ПРАВИЛА ЗБЕРЕЖУТЬ ЗДОРОВ’Я ВАШОЇ РОДИНИ !!!

 

 

Читайте також

До відома операторів ринку, що здійснюють виробництво та/або обіг харчових продуктів

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наразі в регіонах України відбуваються віялові відключення систем електропостачання, що, в свою черг...

Як правильно та безпечно користуватися генератором

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївської області

Залишаючись без світла під час відключення електроенергії - генератори стають незамінними помічникам...

Як зберігати продукти у разі відключення електроенергії

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївської області

У зв’язку з можливими перебоями електропостачання важливо заздалегідь подбати про безпечне збе...

Скажи палінню НІ! З чого почати щоб кинути палити

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївської області

Кинути палити досить непросто. Основним та самим простим способом позбавлення нікотинової залежності...

Забезпечення населення Южноукраїнської територіальної громади безпечною питною водою

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, в межах контролю питног...

Як зупинити амброзію: поради для кожного українця

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївської області

Полинолиста амброзія – найпоширеніший вид амброзії в межах України. Рослина швидко розмножуєть...