Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Усе врахувати, запобігти негативні наслідки, потурбуватися про безпечність!

28.05.2019
Арбузинське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

УСЕ ВРАХУВАТИ, ЗАПОБІГТИ НЕГАТИВНІ НАСЛІДКИ, ПОТУРБУВАТИСЯ ПРО БЕЗПЕЧНІСТЬ!!!!!!!

В Миколаївський області протягом декількох років зберігається напружена ситуація з захворюваннями на кишкові інфекції, харчові отруєння. Так з 2016 по травень 2019 року зареєстровано 8 спалахів на кишкові інфекції. П’ять спалахів пов’язані з відвідуванням закладів громадського харчування. Не додержання суб’єктами господарювання технологій приготування страв, відсутність медичних оглядів робітників кафе, виготовлення страв з сумнівних продуктів привело на лікарняне ліжко 54 людини.

Що треба врахувати, щоб потім не захворіли діти, не були витрачені гроші на ліки, щоб випускний запам’ятався тільки радісними подіями???

  1. При вибору кафе чи ресторану поцікавтесь у керівництва закладу про наявність дозвільних документів. До закладу, який працює за правилами простіше пред’явити претензії в разі непорозумінь та ускладнень.
  2. Поцікавтесь наявністю умов, необхідного складу приміщень, технологічного та холодильного обладнання суб’єкта господарювання, у відповідності до заявлених меню.
  3. Не допускайте в меню страв домашнього приготування.
  4. Будьте впевнені у якості продуктів. Запитайте про наявність документів, що підтверджують якість та безпечність харчових продуктів.
  5. Не замовляйте в меню страви, які потенційно небезпечні ( особливо у теплу погоду) – салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, студні, фаршировані птиця та риба, торти та тістечка з кремом.
  6. Не замовляйте велику кількість страв! Пам’ятайте!!!! Згідно санітарним нормам, середній термін зберігання бенкетних страв – 2 (дві) години. Ідеальний формат бенкету: приготували, подали, з’їли.

ПРОСТІ ПРАВИЛА ЗБЕРЕЖУТЬ ЗДОРОВ’Я ВАШОЇ РОДИНИ !!!