Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Південноукраїнську АЕС відвідали представники кадрового резерву керівників Енергоатома
AA

Південноукраїнську АЕС відвідали представники кадрового резерву керівників Енергоатома

Південноукраїнська АЕС цього тижня приймала представників перспективного кадрового резерву керівників вищої ланки управління АТ «НАЕК «Енергоатом». Майбутні управлінці знайомляться з підрозділами компанії, аби у разі призначення бути максимально готовими до виконання покладених обов’язків. Аналогічні візити вже відбулися на Рівненську та Хмельницьку АЕС. Разом з потенційними керівниками вищої ланки до навчання були залучені інструктори та психологи навчально-тренувальних центрів компанії.

Наразі резервісти з різних філій Енергоатома проходять стажування на ключові посади компанії, тож цей досвід буде їм максимально корисним. Програма перебування на АЕС розроблялась заздалегідь, вона була фактично однаковою на всіх майданчиках - спочатку проводились теоретичні заняття з вивчення дієвих інструментів запобігання помилкам персоналу, а потом - відпрацювання здобутих навичок на практиці.

«Представники перспективного кадрового резерву знайомляться з організаційною структурою підприємства, розміщенням обладнання і будівель. Це необхідно для того, щоб за потреби вони могли замінити діючих керівників і були готовими одразу стати до виконання своїх обов'язків», - зазначила інструкторка (навчання керівників) навчально-тренувального центру  (НТЦ) ПАЕС Сніжана Снігова.

На повномасштабному тренажері потенційні керівники компанії спробували себе в ролі зміни оперативного персоналу блочного щита керування (БЩК). Вони мали виконати поставлене завдання і забезпечити стабільну роботу енергоблока. Мета заняття полягала у тому, щоб навчитися діяти у відповідності до чек-листів, виконувати процедуру на макет-тренажері покроково, акцентувати увагу на важливості самоконтролю, дисципліни та ефективної комунікації з колегами. Це дієві інструменти упередження помилок персоналу, які мають застосовувати у своїй роботі майбутні керівники.

«На мою думку, у кожної з українських АЕС є свої сильні сторони і позитивні практики, які можна масштабувати на інші майданчики. Мета заходу - сформувати єдиний підхід до управління персоналом, забезпечити стабільність роботи і знизити вірогідність помилок, що є основою безпеки роботи всієї атомної галузі», - підкреслив директор департаменту управління кваліфікацією персоналу дирекції АТ «НАЕК «Енергоатом» Дмитро Шаміс.

За словами організаторів, вони намагалися зробити дводенний візит на кожну з атомних електростанцій максимально насиченим як для резервістів, так і для інструкторів і психологів, для яких паралельно проводились робочі зустрічі та комплексні семінари. Отриманий досвід представники навчально-тренувальних центрів вважають цікавим і практичним. Його планують застосовувати, зокрема, під час навчання керівників на своїх майданчиках.

 

Читайте також

Повідомлення про розгляд проєкту інвестиційної програми філії ВП «Південноукраїнська АЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом» у сфері теплопостачання на період з 01.10.2024 по 30.09.2027

ВП «Південноукраїнська АЕС»

ПОВІДОМЛЕННЯ про розгляд проєкту інвестиційної програми філії «Відокремлений підрозділ...