Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зустріч з обговорення питань призову за мобілізацією
AA

Зустріч з обговорення питань призову за мобілізацією

11 серпня секретар міської ради Олександр Акуленко спільно з начальником першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгеном Левченком провели зустріч з керівниками комунальних підприємств громади з обговорення питань призову за мобілізацією.

Керівники комунальних підприємств зазначили, що через призов критично не вистачає працівників, що уповільнює або й унеможливлює оперативне виконання важливих для громади робіт на об’єктах критичної інфраструктури.

- В законодавстві передбачено таке поняття, як бронювання. У воєнний час рішення про відстрочку від мобілізації приймається Міністерством економіки. Проте термін дії відтермінування не може перевищувати 6 місяців, - пояснив Євген Левченко.

Крім того, начальник першого відділу ВР ТЦК СП нагадав присутнім про відповідальність посадових осіб за порушення вимог законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Також під час зустрічі, керівникам було доведено вимоги Законів України: «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку», «Про оборону України», «Про основи національного спротиву», статей Кодексу України про адміністративне правопорушення та Кримінального Кодексу України, постанов Кабінету міністрів України 1487 від 30.12.2022 та 352 від 21.03.2002 р.

 

 

Читайте також