Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнська міська територіальна громада розроблятиме програму інтеграції ВПО за підтримки U-LEAD
AA

Южноукраїнська міська територіальна громада розроблятиме програму інтеграції ВПО за підтримки U-LEAD

Южноукраїнська міська територіальна громада стала однією з переможців конкурсного відбору та отримає експертну підтримку в розробці програми інтеграції ВПО.

Розробка такого документа передбачає спільну роботу експертів та представників громади над аналізом системних проблем, які виникають у зв'язку з війною та з масовим внутрішнім переміщенням осіб з небезпечних територій.

Метою є спільна з громадами розробка такої програми, яка сприятиме максимальній інтеграції ВПО, у тому числі усуненню перешкод для реалізації їх прав та забезпечення їх адміністративними, медичними, освітніми, соціальними та інших послугами. Під час роботи над програмою буде створено систему оцінки потреб переселенців, на якій ґрунтуватиметься планування бюджетних витрат (асигнувань) та дизайн конкретних проєктів підтримки та допомоги ВПО.

«Програма інтеграції ВПО в громаду є документом середньострокової політики. Цей документ спрямовано на створення умов, за яких ВПО не потребуватимуть жодної спеціальної допомоги та захисту у зв’язку з їх переміщенням і зможуть в повному обсязі користуватися своїми конституційними правами без будь-яких обмежень за ознакою внутрішнього переміщення», - зазначає керівниця офісу U-LEAD, Марина Лобова.

Читайте також

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...