Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українські атомники здійснюють дитячі мрії
AA

Южно-Українські атомники здійснюють дитячі мрії

Завдяки колективу ЮУАЕС здійснились мрії 17 вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Южноукраїнськ. Про найзаповітніше малюки написали у листах до Святого Миколая. А отримали дарунки у переддень Нового року.

Акція «Здійсни мрію» за ініціативи профспілкового комітету ЮУАЕС була започаткована три роки тому. Ідея полягала в тому, щоб дітям, чиї сім’ї перебувають у складних життєвих обставинах, повернути віру у добро і новорічну казку. Про найзаповітніше малюки писали у листах до Святого Миколая. Розповідали як поводились, які оцінки отримували і про що мріють. Здійснити мрії взялись у профспілковому комітеті ЮУАЕС. Там опрацювали листи і виконали кожне замовлення. Малюки просили у дарунок іграшки, старші діти – музичні колонки, флешки, бездротові навушники.

Ярослава Мельник, директор ЦСПРД  (Центру соціально-психологічної реабілітації дітей) м. Южноукраїнськ: «У наших дітей не так багато власних речей, а дехто взагалі ніколи не отримував подарунків. Ви робите надзвичайно важливу справу, вселяєте в них віру в добро, в новорічну казку, даєте їм змогу насолодитись дитинством. Впевнена, ці миттєвості вони згадуватимуть все своє життя. Ви дали їм можливість мріяти і відчути, що мрії збуваються. Це дорогі подарунки, як енергетично, так і фінансово. Я вдячна кожному, хто долучився до цієї акції і подарував щастя дітям. Повірте, їм це дуже необхідно!».

Южноукраїнські атомники збирали кошти у загальну скарбничку для вихованців трьох закладів: Рацинської школи-інтернату, що у Вознесенському районі, Березківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей» Кривоозерського району та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Южноукраїнську.

Сергій Снітков, голова профспілкового комітету ЮУАЕС: - «Цього року була зібрана рекордно велика сума – 47 тисяч гривень. 12 тисяч гривень ми витратили на придбання подарунків, замовлених Святому Миколаю, чотири тисячі, щоб організувати солодкий стіл для дітей після новорічної вистави, решту кошів ми розділили навпіл між Березківською і Рацинською школами для придбання інвентаря та інших речей, що вкрай необхідні дітям. За кошти профкому також вручили їм пакунки з цукерками. Та ось ця акція, де збуваються мрії дітей – наемоційніша. Тут у дорослих, що спостерігають за малечею, змінюється світогляд, пріоритети, а щирі емоції дітей додають сил і наснаги творити добро».

Нині у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей м. Южноукраїнськ перебуває 17 дітей. Переважно це малюки дошкільного віку і молодші школярі. За словами директора ЦСПРД Ярослави Мельник, склад вихованців постійно змінюється. Загалом за час існування акції майже ста діткам южноукраїнські атомники допомогли повірити у новорічну казку і здійснити їхню мрію.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...