Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южно-Українська АЕС розпочинає другий етап повірки АСКРО
AA

Южно-Українська АЕС розпочинає другий етап повірки АСКРО

Южно-Українська АЕС розпочинає другий етап робіт зі щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження атомної станції.

Повірку проводитиме ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації».  Для її виконання блоки детектування буде демонтовано та доставлено на майданчик атомної станції.

«Процес повірки розділено на два етапи, - повідомив начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії цеху радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Андрій Гришан. - Перший пройшов у червні, другий - стартує 3 серпня та триватиме до кінця місяця. Така схема дозволяє здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику Южно-Українського енергокомплексу та в зоні спостереження атомної станції».

Другому етапу повірки підлягають блоки детектування, встановлені в містах Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії, ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш») і Вознесенськ, селищах Арбузинка та Доманівка, а також у селах Благодатне і Агрономія.

Відповідно до затвердженого графіка, в цей період також проводитиметься повірка вимірювань радіаційного фону ВРФ-02, встановлених у населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС: селах Новоселівка, Акметчеські ставки, Агрономія, Полянка, Благодатне, Полянка (підсобне господарство), Костянтинівка, Новокрасне та Семенівка,  а також у селищах Доманівка та Арбузинка.

Після проведення перевірки всі блоки детектування повернуть на штатні місця, про що буде повідомлено додатково.

*Перевірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірів.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...