Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Я люблю свій край
AA

Я люблю свій край

«Ты стоишь, село мое родное,
на высоком Бугском берегу…”

                                               

Нікітіна Тамара Андріївна – одна з перших активісток ветеранського руху, незмінна секретарка в Раді ветеранів, чесна і добросовісна людина.

Народилась вона в селу Константинівка, недалеко від річки Південний Буг. Закінчила в селі семирічку і вступила в Новобузький педагогічний технікум. Працювала вчителем початкових класів. Вийшла заміж, але сім’я  не завадила  Тамарі  вчитись далі, і вона заочно вчиться на філологічному факультеті Миколаївського педінституту. Після закінчення працювала вчителем української мови та літератури в рідному селі. Була класним керівником, часто водила дітей не екскурсії по рідному краю. Влітку організовували екскурсії по Україні: в Севастополь, в село Кримку Первомайського району, де учні дізналися про боротьбу підпільної організації молоді «Партизанська іскра» проти німецько-фашистських загарбників.

Тамара Андріївна вчила дітей любити свій край, любити рідну мову і знати її. Часто давала відкриті уроки, за які перевіряючи дякували їй. Кабінет української мови та літератури був найкращим в школі. До всього, до всіх справ вона ставилась серйозно і відповідально. Користувалась повагою учнів- ської молоді і педагогічного колективу. За сумлінну працю Тамара Андріївна нагороджена грамотами і подяками районного і обласного відділу освіти.

В 1991 році її запросили в Южноукраїнське ПТУ на посаду вчителя української мови і літератури. А в 1993 році вона вийшла на пенсію через те, що часто хворіла. В цьому ж році Тамара Андріївна прийшла в Раду ветеранів;в хор ветеранів, бо дуже любила співати. Пам’ятаю, як ми з Тамарою співали романс на вірші Т.Г.Шевченко і пісню про Константинівку дуетом, і самі були задоволені цим співом. В хорі її дуже поважали і вибрали старостою хора.

Довгі 15 років Тамара Андріївна працювала секретарем в раді ветеранів, дуже багато писала, брала участь у всіх заходах міста. На ветеранських зборах завжди виступала на захист дітей війни. Влітку виїжджала на дачу, працювала на землі, не могла сидіти в квартирі.

Тамара Андріївна має солідний трудовий багаж: 39 років педагогічного стажу і 15років активної роботи в раді ветеранів. На жаль, слабе здоров’я, негаразди з серцем завадили їй працювати далі.

Ми, її колеги по роботі, дякуємо Тамарі Андріївні за добру, сумлінну працю, за мудрість і справедливість.

Тож подякуємо долі за все світле, що було в нашому житті. Вдаримо лихом об землю! І заспіваймо, подруго моя, ще не раз пісню про рідний край. Здоров’я тобі і многая літа.

                                                                                                  Баликіна Л.П.

Читайте також

Звернення активу Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України до депутатів  Южноукраїнської міської ради VII –го скликання

Южноукраїнська міська організація ветеранів війни, праці та Збройних Сил

Шановні  депутати! Ми, ветерани - активісти,які обрані до ради міської організації вете...

Шановні жителі міста!

Южноукраїнська міська організація ветеранів війни, праці та Збройних Сил

Запрошуємо на мітинг, присвячений відкриттю пам'ятної меморіальної дошки підполковнику орг...

Их осень бывает теплой...

Южноукраїнська міська організація ветеранів війни, праці та Збройних Сил

Ах! Осень наступает,осень. Как хочется вернуться нам к весне, Прохладу к сердцу никогда не просим,...

В добре и мире

Южноукраїнська міська організація ветеранів війни, праці та Збройних Сил

  Живет в нашем городе прекрасный человек - Пташник Роман Иосифович . Не все гладко с...