Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Я КОМУНАЛЬЩИК ПОНАД 30 РОКІВ!
AA

Я КОМУНАЛЬЩИК ПОНАД 30 РОКІВ!

      

Я КОМУНАЛЬЩИК ПОНАД 30 РОКІВ!

       Не тільки я, а і весь колектив КП ТВКГ, особливо його фахівці та ветерани,  гарно знають, яким було наше підприємство (КП ТВКГ) при АЕС, і яким воно стає,  коли проводяться чисельні модернізації на його застарілому обладнанні і мережах вже у власності територіальної громади нашого міста в останні два роки.

      Мешканцям Южноукраїнська не так і просто зрозуміти те, що наше КП ТВКГ було побудовано з великими порушеннями норм і правил будівництва навіть тих – 70-х і 80-х років, де вже тоді була потреба виконувати низку робіт по модернізації застарілого обладнання та  не захищених мереж.

      Але до цього нікому не було ніякого діла, а час виставляв все нові, і нові вимоги, а ми відставали, а потім все передали громаді, і що хочеш то і роби.

     Про сучасний облік наших послуг раніше ми могли тільки мріяти. Сьогодні все змінюєт

                         

       А тепер про наші гроші, що відразу заставить задуматись!

     Ще в 1995 році Уряд України надав завдання ставити у всіх будинках прилади обліку води. Ми     перші   в Державі це зробили станом на 2005 рік.

    Але влада в місті змінилась і нас ніхто не бажав чути, ні Кичак, ні Стулін. Облік закинули.

    Далі Уряд України ще з травня 2012 року поставив завдання обліковувати і воду, і тепло, і робити це   за сучасним досвідом розвинених країн.

    Але і тут вже мер Квасневський нас не чув, хоча це був його особистий обов’язок, бо і ми його   інформували своїми зверненнями, і були гроші на ці роботи від Держави.  Та цього не робили.

 

       Ось з 2005 року і пішли рости наші борги до «Енергоатому» через ЮУ АЕС, бо саме через електростанцію, і відбувались всі правовідносини КП ТВКГ і «атомної» Компанії.

       Хто ми і хто вони? Захотіли нас зробити боржниками і зробили. І так по всім «атомним» містам. На сьогодні +/- всі вони заборгували до ДП НАЕК «Енергоатом» по 100 мільйонів гривні. Це про щось та каже!? Та причин боргів декілька. Це і тарифне утворення, і звичайно ліквідація наших проблем.

       І тут своє слово мали б казати місцеві депутати. Коли йшли на вибори, то їх половина казала, що підтримають КП ТВКГ, а тут така зміна їхнього світогляду, перейшли на сторону АЕС? Чому?      

       Поки вони не змінили свою думку в 2016 році,  ми отримали і сучасну диспетчерську, і почали прилади обліку встановлювати масово на будинках міста до вимог, які діяли ціле десятиліття.

     Аби раніше почали це робити, то і боргів не мали б, і мешканці мали б справедливі

тарифи для всіх.

     А поки колектив продовжує страждати, бо влада своєчасно не переозброювала підприємство.     

     Чітко бачу, що і сьогодні далеко не всі депутати міської ради розуміють, що наше підприємство є надважливим для захисту громади міста від росту тарифів.  А поки за планами товстосумів ми вже третій рік знаходимось в борговій ямі «Енергоатому» і вони при цьому ще намагаються з нас знущатись.  АЕС періодично арештовує заробітну плату колективу і кажуть, що це не вони. А за збиток в 30 мільйонів нам і місту, який вони породжують рано чи пізно хтось з них буде відповідати.

      Скільки це буде продовжуватись сказати не берусь, але рано чи пізно на державному рівні хтось та має втрутитись.    

          Депутатам міської ради нашого міста, які кричать – віддайте всю комуналку на АЕС, скажу, Ви не             громаду  представляєте, Ви не патріоти.

        Таке враження, що дехто з них не вспіли потрапити в міську раду і відразу стали фахівцями там, де не всі   експерти   Країни знають що робити. 

         Не сьогодні, так завтра місто все зрозуміє і ми навчимось робити свій вибір. А те, що наші депутати,     проігнорували   бюджетну допомогу тарифному захисту людей, це їх не красить ні з якої сторони. 

         А цей депутат, який кричить – «плювати на Закон» – Горностай, мабуть втратив все людське, коли сидів в тюрмі за грабіж та за здирництво в міський раді попередньої каденції.

      Южноукраїнці! Подумайте, за кого віддавали голоси? Що це за партія «Батьківщина», яка йде проти людей? Ця партія претендує на керування в Україні, а привести до тями свого партійця не бажає.

      Ми невеличке місто і знаємо один одного, а ось чому певні депутати бігають з однієї партії до іншої, це начеб то і нічого, мабуть є якийсь інтерес?

      Ось тільки свої обіцянки людям забувати не треба, бо дійсно подумають, що в їхній біготні є справжній інтерес!

      Схоже партійна приналежність була цим депутатам потрібна аби потрапити в міську раду, а далі вони позабували, що обіцяли своїй громаді.

       Вірно кажуть – треба всім ставати більш «дорослими», бо за нас, наші сім’ї ніхто не  захистить, як тільки наш обачливий вибір на наступному голосуванні  біля урн.

        Як тільки втратимо КП ТВКГ, чого добивається «Енергоатом» і ЮУ АЕС, то шановні мешканці

        Починайте готувати додаткові 2-і і більше тисяч гривні на нові тарифи кожен місяць, як про це і сказав відомий Вовк з НКРЕ КП – буде не 190 грн. за Гкл. для нашого міста, а всі 1420 гривень.

         Шановні Южноукраїнці! Ми з Вами одне ціле. Будемо разом, перемога буде за нами! Подавайте кандидатури на контактні особи, які будуть представляти Ваші інтереси по кожному будинку в тарифному захисті по комунальним послугам, як запропоновано в наших листівках.

      Ми будемо боротись за своє місто разом, іншого не дано.  

  

                                                                               Володимир Протас – керівник ГО «Рух за Гідність».  

Читайте також