Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Волонтери-рятувальники Южно-Української АЕС навчалися діяти в разі теракту
AA

Волонтери-рятувальники Южно-Української АЕС навчалися діяти в разі теракту

Волонтери-рятувальники Южно-Української АЕС взяли участь у авторському семінарі-практикумі директора Центру спеціальної підготовки Олега Картавого за темою: «Надання допомоги в умовах масової травми (терористичний акт)».

У заході, який пройшов 3 листопада, взяли участь волонтери-рятувальники ЮУАЕС, представники Національної поліції та Національної гвардії України, Червоного Хреста, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та всі бажаючі, кому не байдужа особиста і соціальна безпека.

На тренінгу розглядали історію та види терактів, характер поранень і травм під час теракту. Демонстрували тактику роботи оперативних служб на місці теракту та розбирали принципи сортування постраждалих за системою START (Simple Triage And Rapid Treatment - простий тріаж і швидке надання допомоги).

На практиці відпрацьовували прості дії з підтримки життя постраждалих до прибуття медпрацівників та евакуацію (перенесення) постраждалих до карети швидкої допомоги або в безпечне місце (м’які ноші, простирадло/покривало, ручне перенесення).

Після наданих знань було відпрацьовано симуляційний сценарій - теракт у торговому центрі (вибух). Таким чином учасники тренінгу змогли на практиці відпрацювати знання та навички, отримані під час семінару в Центрі спеціальної підготовки.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...