Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Воєнізована охорона ЮУАЕС запобігла розкраданню майна
AA

Воєнізована охорона ЮУАЕС запобігла розкраданню майна

Протягом місяця працівники загону відомчої воєнізованої охорони (ЗВВО) Южно-Українського енергокомплексу затримали та передали співробітникам Южноукраїнського відділу поліції п’ятьох осіб, які вчинили правопорушення поряд з територією об’єктів підприємства, що охороняються.

У першому випадку охоронці АЕС затримали двох осіб, які проникли до кабельного колодязя в районі мосту через Ташлицьке водосховище та вирізали кабель зв’язку. Це призвело до втрати можливості оперативного спілкування з 60 абонентами, у тому числі й на випадок надзвичайних ситуацій. За вказаним фактом матеріали передано до Южноукраїнського міського суду.

У другому випадку працівникам ЗВВО вдалося запобігти крадіжці  мідних стержнів обмотки електродвигуна мостового крану в недобудованій будівлі сховища відпрацьованого ядерного палива. Зловмисники намагалися здійснити крадіжку, чим спричинили пошкодження майна ВП «Южно-Українська АЕС». За вказаним фактом тривають слідчі дії.

Заступник генерального директора з фізичного захисту та режиму ВП ЮУАЕС Іван Жебет повідомив: «Обидва випадки крадіжок сталися за межами охоронної території. Тим не менш, працівники ЗВВО виявили пильність і  допомогли затримати зловмисників».

У переліку основних завдань ЗВВО - забезпечення перепускного та внутрішньооб’єктового режимів, оперативне реагування на факти противоправних дій, які завдають майнової шкоди чи становлять очевидну загрозу персоналу, забезпечення фізичної охорони та запобігання несанкціонованим проникненням на об’єкти та ін. Для профілактики та оперативного реагування на правопорушення в підрозділі створено спеціальні мобільні групи, на які, зокрема, покладено завдання з охорони Ташлицького ставка-охолоджувача ЮУАЕС і запобігання несанкціонованому вилову риби з цієї технічної водойми. Так, лише за останні 4 роки працівниками ЗВВО вилучено та знищено більше 35 км браконьєрських рибальських сіток.

Підтримці належної кваліфікації персоналу загону сприяють щомісячні заняття з професійної та бойової підготовки (загалом 50 годин на рік), у програму яких серед іншого входять і практичні заняття зі стрільби з бойової зброї. ЗВВО також бере участь у навчаннях антитерористичної спрямованості, що проводяться на енергокомплексі.

Минулого року загін відзначив 35-річчя з дня заснування. Заступник начальника ЗВВО Василь Діденко зазначає, що наполеглива робота, чітке виконання його працівниками своїх посадових обов’язків принесли свої результати: «За останні 15 років персонал станції та підрядних організацій у плані перепускного режиму став більш дисциплінованим. Переконаний, що у цьому є безпосередня заслуга і нашого підрозділу».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...