Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відповіді на питання мешканців міста до міського голови, які не ввійшли до прямого ефіру 21.11.2016
AA

Відповіді на питання мешканців міста до міського голови, які не ввійшли до прямого ефіру 21.11.2016

Відповіді на питання

мешканців міста до міського голови,

які не ввійшли до прямого ефіру

21.11.2016

 

Питання

Відповідь

1

Чому по Набережній Енергетиків, 39 не встановили лічильники тепла по Програмі «Каскад»?

На сьогоднішній день проводиться робота по облаштуванню «теплопункту» в підвалі вашого будинку. Встановлений лічильник тепла, лічильник на горяче водопостачання. В грудні буде змонтовано холодне водопостачання та установлений ультрафіолетовий стерилізатор Wonder.

 

2

Необхідно відремонтувати дорогу в кооперативі Енергетик.

В проекті бюджету на  2017 рік передбачено  поточний ремонт проїзної частини вул. Набережна Енергетиків гарячою асфальтобетонною сумішшю.

 

3

Заміна вікон в будинку по вул. Миру, 16.

У 2013 році виконання поточного ремонту не передбачало заміну вікон. В цьому році перелік робіт, передбачений кошторисами, включає в себе не лише облицювальні роботи, а й заміну існуючих вікон на металопластикові з конструктивним виконанням двох типів: глухі і з можливістю відчинення, які будуть чергуватись через поверх. Планується виконання цього заходу у всіх багатоквартирних житлових будинках незалежно від форми власності і за 3-4 роки, за умови безперебійного фінансування, оновити всі під’їзди в місті.

Як такого графіку не існує. При визначені адрес будинків, УЖКГБ орієнтується на  надану КП ЖЕО потребу в поточному ремонті під’їздів житлових будинків у розрізі поверховості, строків здачі об’єкту в експлуатацію, враховуються звернення громадян. Не останню роль відіграє фактичний стан будинку на момент обстеження -  бувають випадки, коли вік будинку не перевищує 20 років, а стан під’їздів критичніший ніж у будинків вік яких налічує понад 30 років.     

Зважаючи на виконання поточного ремонту під’їздів житлового будинку №16 по вул. Миру і необхідністю заміни лише вікон, дане питання буде розглянуте при визначені адрес житлових будинків, в яких першими у наступному році розпочнуться роботи.

Для розуміння, за даними КП ЖЕО загальна потреба у поточному ремонті під’їздів по місту становить близько 27,5 млн.грн., тоді як  виділених лімітів у цьому році у 2144,7 тис.грн. не вистачило покрити навіть 10%.

4

Чи буде налагоджене освітлення в будинку по вул. Миру, 10 під аркою?

Освітлення під аркою житлового будинку №10 по вул.Миру проектом не передбачено.

 

5

Фінансова інспекція відкликала субсидії з малозабезпечених. Чому?

Державна фінансова інспекція України в Миколаївській області проводила перевірку комунальних підприємств «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» та ДПЕМ  ПрАТ «Атомсервіс». За результатами зустрічної перевірки з метою документального та фактичного підтвердження виду, обсягу і якості операцій та розрахунків для з’ясування їх реальності та повноти відображення в обліку УСЗНОЗП за період з 01.01.2014 року по 31.05.2016 року, яку проводила Державна фінансова інспекція України в Миколаївській області, було складено Реєстр невикористаної частини субсидії, отриманої комунальними підприємствами  від УСЗНОЗП.

Реєстр містить в собі перелік абонентів у яких фінінспекторами виведена різниця між фактично наданими послугами та сумами нарахованих субсидій.

6

Коли в басейні ЗОШ№3 буде відновлена сауна?

 

Виконання робіт з відновлення функціонування сауни заплановано завершити до 01.10.2017 року ( за «Планом роботи управління освіти на 2017 рік»).

7

Необхідно прослідкувати щоб були закриті двері на дахи будинків.

КП «ЖЕО»  періодично проводить обстеження  житлових  будинків в тому числі і обстежуються двері виходу на покрівлю які закриті на замки, але на жаль мешканці самовільно зривають встановлені замки.

 

8

Кому в виконавчому комітеті Южноукраїнської  міської ради можна поскаржитись на голову ОСББ?

Правові та організаційні засади створення, функціонування об'єднань власників жилих та нежилих приміщень багатоквартирного будинку, захисту їхніх прав та виконання обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку регулюються Законом України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та іншими нормативно правовими актами.

Стаття 7 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» встановлює, що в своїй діяльності об’єднання керується Статутом. Згідно даної статті у статуті має бути визначені права та обов’язки співвласників. Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 27 серпня 2003 року № 141 затверджена форма Типового статуту об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та Типового договору відносин власників житлових і нежитлових приміщень та управителя. Згідно розділу V Права і обов'язки співвласників Типового статуту, співвласник має право брати участь в управлінні об'єднанням у порядку, визначеному Законом України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" і Статутом об'єднання.

Вищим органом управління об'єднання є загальні збори. Загальні збори вправі приймати рішення з усіх питань діяльності об'єднання. Спори щодо здійснення прав співвласників вирішуються за згодою сторін або в судовому порядку.

Враховуючи вищевикладене, провівши аналіз норм вищевказаних законів, типового статуту, вважаємо, що у випадках виникнення питань стосовно роботи правління органи місцевого самоврядування, законодавчо не мають важелів впливу на правління об'єднання.

Для отримання перинної правової допомоги громадяни мають право звернутись до відділу правової роботи Южноукраїнської міської ради.

9

Чи можна перенести чи змістити дитячий майданчик  по вул. Дружби Народів, 15, так як він розташований прямо біля дороги?

Дитячий майданчик по вулиці Дружби Народів, 15 не можна перенести в інше місце, так як він розміщений на прибудинковій території даного житлового будинку та відсутня інша вільна територія.       Дитячі гральні елементи розташовані на відстані від дороги, яка є непроїзною та з обмеженим рухом автотранспорту на даній ділянці.

Але після закінчення  будівництва житлового будинку №11 по вулиці Дружби Народів та демонтажу паркану дитячий майданчик, який розташований біля дороги можливо буде перенесений.

10

Чому в дитячих садочках харчування одноманітне та низької якості?

Харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та дітей дитячих садків здійснюється відповідно до:

  • законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини»;
  • постанов Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних закладах», від 26.08.2002 №1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», від 02.02.2011 №116 «Про Порядок та норми надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах, операції з надання яких звільнюються від оподаткування податком на додану вартість»;
  • спільних наказів Міністерства освіти і науки  України, Міністерства охорони здоров’я від 15.08.2006 року №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» спільного наказу Міністерства освіти і науки  України, від 01.06.2005 №242/10941 «Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»;
  • порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002  №667;
  • Відповідно до ст. 24 Закону України «Про освіту» та ст. 22 Закону України «Про загальну середню освіту» контроль  за  організацією  харчування учнів (вихованців) у  навчальних закладах покладається на керівника навчального закладу та медичних працівників. Згідно з  розділом 10 Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01)  санітарно-епідеміологічний нагляд за організацією і якістю харчування покладається на установи державної санітарно-епідеміологічної служби. Контроль за урізноманітненням щоденних меню, якістю приготування їжі, яка має необхідну кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів для нормальної життєдіяльності організму дитини також здійснюється  адміністрацією закладу та відповідальними особами управління освіти Южноукраїнської міської ради.

Примірне двотижневе меню на певний період (осінньо-зимовий та/або весняно-літній) складається у відповідності до вищезазначених правил і норм та затверджується органами санепіднагляду. Питання впровадження єдиного меню було розглянуто на спільному засіданні керівників закладів, відповідальних осіб за організацію харчування, працівників харчоблоків, медичних працівників за участю працівників санітарно - епідімеологічної служби та введено у 2012 році окремо у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста. Обов’язковим є включення в щоденний раціон таких продуктів як м’ясо та/або риба, яйця, молочні продукти, рослинні жири, овочі і фрукти. Також,  для приготування їжі використовується широкий асортимент круп, макаронних виробів. В приготуванні страв використовується тільки йодована сіль. Працівниками санепіднагляду проводяться планові та позапланові перевірки умов та термінів зберігання, приготування та реалізації продукції, інших питань, пов’язаних з організацією харчування.

У разі виникнення проблемних питань ( або будь-яких запитань)  необхідно звертатись в управління  освіти  за тел.. 5-75-94, 5-53-83 для  обговорення, розгляду  конкретного факту та прийняття відповідного рішення (або отримання  кваліфікованої відповіді), що ґрунтується на чинному  законодавстві з питань організації харчування.

11

Яка ситуація з туалетами в місті?

На балансі комунального підприємства «Служба комунального господарства» знаходиться 6 біотуалетів. Всі вони у справному стані і використовуються лише під час масових заходів, які передбачають скупчення людей (святкові дні, змагання, тощо).

1 біотуалет на теперішній час знаходиться навпроти кафе «Фелічіта» і слугує для обслуговування робітників, які наразі розгорнули роботу з улаштування ринку «Господар».

Щодо вбиралень автовокзалу: на території міського автовокзалу розташований туалет, який є власністю КП «Критий ринок» і працює на комерційній основі. Для пасажирів з квитками вхід безкоштовний, для інших відвідувачів – вхід на платній основі. Крім того він не працює в нічний час.

В самій будівлі автовокзалу розташовані два туалети, один з яких пристосований для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Всі пасажири, які мають квитки цілодобово мають безперешкодний безкоштовний доступ до вбиралень, всім іншим особам вхід заборонено.

Щодо вбиральні за магазином «АТБ»: громадський туалет, що знаходиться на проспекті Незалежності, 27-г на сьогоднішній день перебуває у власності ФОП Евпаченко О.Г. Господар занедбав свою власність. Неодноразово вживались спроби зобов’язати власника упорядкувати майно, проте безрезультатно. На сьогоднішній день питання знаходиться на контролі КП СКГ, інспектором з благоустрою вживаються всі можливі заходи щодо налагодження діалогу з власником щодо приведення ним до естетичного  вигляду занедбаний об’єкт.

12

Чому не відловлюють бродячих собак по б-р Курчатова?

На цей час в притулку перебуває 48 собак (34 од. дорослі собаки, 14 од – щенята  3-4 місяці), ( щенята до 1 місяця не реєструються), в зв’язку з чим вільні місця для розміщення тварин відсутні. Наразі, ведеться робота по облаштуванню додаткових приміщень, що дасть змогу збільшити кількість місць для утримання тварин у притулку. До 20 листопада на території притулку діяв карантин, у зв’язку з виявленням інфекційної  хвороби серед тварин, що утримуються, відповідно відлов був призупинений. Найближчим часом робота по відлову бродячих тварин на території міста буде відновлена. Але, так, як кількість місць у притулку обмежена, в першу чергу будуть виловлені тварини, які проявляють агресію по відношенню до мешканців міста.

 

 

Читайте також