Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбувся семінар «Охорона праці в осінньо-зимовий період в дошкільних навчальних закладах
AA

Відбувся семінар «Охорона праці в осінньо-зимовий період в дошкільних навчальних закладах

09.11.2016 року у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Южноукраїнську відбувся семінар на тему: «Охорона праці в осінньо-зимовий період в дошкільних навчальних закладах».

На семінар  були  запрошені  інженери з охорони праці дошкільних навчальних закладів міста Южноукраїнська.

Одним із головних питань зустрічі,  були напрями діяльності Фонду, досягнення та пріоритетні завдання в розвитку соціального страхування та перспективи охорони праці.

На семінарі начальник відділення Світлана Гут підвела підсумки роботи та проаналізувала стан виробничого травматизму і профілактичної роботи по запобіганню нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на підприємствах, організаціях та установах Южноукраїнська.  За 10 місяців 2016 року в місті не зареєстровано нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Були визначені основні напрями спільної роботи відділення Фонду з відповідальними працівниками служб з охорони праці дошкільних закладів міста на 2017 рік та висвітлені проблемні питання.

Охорона життя й здоров'я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, оскільки є національним багатством держави, а відтак впливає на працездатність людини, її добробут і подальший розвиток технічного процесу. Охорона праці представляє собою систему збереження здоров'я і життя працівників у процесі трудової діяльності, яка включає в себе правові, організаційно-технічні, санітарно-гігієнічні, соціально-економічні, лікувально-профілактичні, реабілітаційні та інші заходи.

Проведені профілактичні заходи дають змогу зменшити рівень травматизму на виробництві, в тому числі і смертельного. Проте, незважаючи на роботу, яка проводиться, як спеціалістами відділення, так і керівниками підприємств, ризик травмування на багатьох робочих місцях залишається доволі високим, а тому забезпечення належного рівня роботи з питань охорони праці на кожному підприємстві, в установі, організації має стати справою честі для всіх роботодавців, адже безпечні умови праці – це життя та здоров'я працівників.

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...