Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося планове засідання Центру допомоги учасникам анти терористичної операції
AA

Відбулося планове засідання Центру допомоги учасникам анти терористичної операції

25 травня поточного  року у виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради відбулося планове засідання Центру допомоги учасникам анти терористичної операції.

Засідання пройшло під  головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ганни Мустяци за участі представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міського військового комісаріату, міського центру зайнятості, державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №2 Міністерства охорони здоров’я України», управління освіти, ,управління соціального захисту, охорони здоров’я та праці, управління освіти,  юридичного та земельного відділів. Розпочинаючи засідання Ганна Мустяца  зазначила важливість даного напрямку роботи та наголосила на продовженні оперативно  сприяти вирішенню нагальних питань соціального захисту та реабілітації учасників антитерористичної операції.   роботи протягом.    Учасники засідання Центру доповіли про результати роботи  за 5 місяців 2016 року відповідно до напрямку діяльності.

Директор Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Алла Дизик повідомила, що з метою вивчення  потреб учасників АТО у соціальній, медичній, психологічній  та правовій допомозі проанкетовано 124 сім’ї/особи.   Довела до відома учасників засідання інформацію про роботу кризисних психологів, які надають первину психологічну допомогу учасникам АТО та їх сім’ям в м. Южноукраїнську та проінформувала про Миколаївське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство, яке забезпечує учасників АТО та інших громадян з ушкодженнями та вадами опорно-рухового апарату протезно-ортопедичними виробами безкоштовно за призначенням лікаря.   

Начальник управління соціального захисту населення, охорони здоров’я та праці Ельвіра Гехад проінформувала про роботу з учасникам АТО, щодо проходження санаторно – курортного оздоровлення, зазначивши, що для учасників АТО, є путівки на проходження  психологічної реабілітації та  здійснюється вчасне забезпечення пільг, отримання разової матеріальної допомоги, тощо.

За інформацією начальника управління освіти Юрія Сінчука діти із сімей учасників АТО відвідують навчальні заклади міста та отримують безкоштовне харчування.

У підбитті підсумків засідання Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, ще раз були окреслені основні завдання, які необхідно вирішувати та  якнайширше проводити роз`яснювальну роботу про права, пільги та гарантії учасників АТО.

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...